REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: 60% dintre elevii vasluieni au luat note peste 5

Aproximativ 60% dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Vaslui care au susţinut evaluarea naţională au luat note peste 5, iar doar doi candidaţi au reuşit să obţină media 10, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean. Urmăreşte online pe RTV.NET REZULTATELE de la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 16:36
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012: 60% dintre elevii vasluieni au luat note peste 5

Doar doi din cei aproape 4.300 de elevi din judeţul Vaslui care au susţinut testele naţionale au reuşit să obţină media 10, în timp ce alţi 12 candidaţi au luat nota 10 la limba şi literatura română şi 54 au primit nota maximă la matematică.

Cei doi elevi cu medie maximă învaţă la unităţi de învăţământ din municipiul Bârlad.

Potrivit datelor furnizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, procentul de promovabilitate la testele naţionale în judeţul Vaslui a fost de 59 la sută, ceea ce înseamnă că peste 2.600 de elevi din cei 4.296 prezenţi la examenul de limba română şi 4.299 la matematică au obţinut note peste 5.

„Diferenţa dintre procentele de la cele două discipline este destul de mare, în condiţiile în care 77,5 la sută au obţinut cel puţin nota cinci la limba română şi 40,5 la matematică. Per ansamblu, consider că sunt rezultate normale şi realiste, având în vedere corectitudinea cu care s-a organizat acest examen”, a declarat, vineri, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. Primele rezultate afişate online

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţare de la bugetul de stat.