REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: DEZASTRU cu repetiţie: Nicio medie de 5 în ultimii doi ani

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Elevii nemulțumiți de rezultat pot depune contestații pentru reevaluarea lucrărilor. Notele finale vor fi afișate pe 1 iulie. 

27 iun. 2014, 21:37
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: DEZASTRU cu repetiţie: Nicio medie de 5 în ultimii doi ani

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a au luat sfârșit vineri, odată cu afișarea primelor rezultate ale examenului. În Dolj, procentul mediior peste 5 este de 65,3%, fiind cu aproape 7% mai mic decât anul trecut, când reușita a fost de 72,10%. În acest an, nici un colegiu din Craiova nu are reușită de 100%. Și mediile de 10 sunt mai puține decât anul trecut. În plus, două unități de învățământ din județ nu au nici un elev cu media peste 5, scrie gds.ro.

Rezultatele la evaluarea națională au fost afișate vineri, la ora 16.00, fiind așteptate cu maximă emoție, în curtea unităților de învățământ, atât de elevi, cât și de părinți. Notele au fost afișate doar la avizierele unităților de învățământ, nu și pe site-ul Ministerului Educației Naționale. Pentru a-i informa cât mai repede pe candidați, la unele unități de învățământ directorii au citit notele înainte de a le afișa la avizier. Cei care au avut note mari au dat pe loc răspunsul legat de liceul pentru care vor opta. „Am luat 8 la română și 9,23 la matematică. Voi opta pentru Liceul «Henri Coandă» din Craiova”, a spus Alexandru Furiș, de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” din municipiu. Pentru unii, media a fost mai mare decât se așteptau. „Este un rezultat bun. Mă așteptam să fac mai puțin la limba română, pentru că au fost subiectele mai grele. Am reușit să am 9,50 media generală. Pot opta pentru Colegiul Național «Carol I», specializarea ştiințe ale naturii. Voi da petrecere pentru asta”, a spus Marius Dimian. Alții, însă, nu vor reuși să intre la liceele dorite. „Am luat 8,95 și 9,95. Aș fi vrut să optez pentru Colegiul «Frații Buzești», dar cred că nu am șanse și voi alege «Carol I»”, a spus Ana Maria Ionescu.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: O şcoala din Craiova a repetat dezastrul

În Dolj, din cei 5.231 de elevi înscriși, doar 3.249 au obținut medii peste 5. Reușită de 100% s-a înregistrat la unitățile de învățământ din județ. „Avem toată gama de rezultate școlare. La Liceul Teoretic «Mihai Viteazul» din Băilești, dar și la școli mai mici, cum ar fi Școala Secu sau Școala Gogoșu, toți elevii au obținut medii peste 5. Rezultate bune sunt și la colegiile din Craiova, care au obținut procente peste 96%, dacă ne referim la Colegiul Național „Carol I” și Colegiul Național „Frații Buzești”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Luminița Popescu. La polul opus, cu nici un elev peste media 5, sunt două unități de învățământ. Una este Școala Gimnazială „Anton Pann” din Craiova, care și anul trecut a avut același rezultat, iar cealaltă este Școala Gimnazială de la Întorsura. „La Școala Gimnazială «Anton Pann» din Craiova au fost 17 elevi înscriși la Evaluarea Națională, iar la Școala Întorsura au fost zece elevi”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Luminița Popescu, președintele comisiei județene pentru evaluarea națională.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Șase medii de 10

Și medii de 10 sunt mai puține. În acest an, doar șase candidați au obținut această performanță, față de 32, câți au fost anul trecut. „Sunt șase elevi din județul Dolj care se bucură că la acest moment au nota 10, atât la limba și literatura română, cât și la matematică. Acești elevi sunt de la Colegiul Național «Frații Buzești», Școala «Mircea Eliade», Colegiul Național «Ștefan Velovan» și Școala Gimnazială «Alexandru Macedonski»”, a precizat inspectorul școlar Luminița Popescu. Pe discipline sunt însă mai multe rezultate de acest fel. Conform unui comunicat emis de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, sunt 24 de note de 10 la limba română și 162 de note de 10 la matematică.

Pe 1 iulie se afișează rezultatele contestațiilor

Elevii nemulțumiți de rezultat pot depune contestații pentru reevaluarea lucrărilor. Notele finale vor fi afișate pe 1 iulie. Indiferent de note, absolvenții clasei a VIII-a pot participa la admiterea în clasa a IX-a. Mediile de la evaluarea națională vor reprezenta 75% din media de admitere, iar restul de 25% va fi media anilor de gimnaziu. Pentru a fi admiși în clasa a IX-a, elevii trebuie să țină cont de ierarhia lor pe județ care se va afișa pe 4 iulie, și să completeze cât mai multe opțiuni. Admiterea la liceu se va face prin repartizare computerizată, care va fi pe 15 iulie.