Rezultatele autopsiei bebeluşului din Suceava: asfixie cu lichid pătruns în plămâni, moarte violentă. Preotul care a săvârşit slujba Botezului, suspect în dosarul de ucidere din culpă

Rezultatele preliminare ale autopsiei bebeluşului din Suceava au fost făcute publice. Acesta a avut o moarte violentă cauzată de asfixie cu lichid pătruns în plămâni. Legiştii nu au stabilit, încă, dacă este vorba despre lapte sau apă, acest aspect urmând să fie stabilit în următoarele zile.

03 feb. 2021, 14:17
Rezultatele autopsiei bebeluşului din Suceava: asfixie cu lichid pătruns în plămâni, moarte violentă. Preotul care a săvârşit slujba Botezului, suspect în dosarul de ucidere din culpă
Rezultatele autopsiei bebeluşului din Suceava

Rezultatele autopsiei bebeluşului din Suceava. Băiețelul mort la câteva ore după ce a fost botezat la Biserica Sf. Constantin și Elena din cartierul Zamca al municipiului Suceava a fost supus autopsiei miercuri dimineață, la necropsie asistând o echipă numeroasă de medici, de la Serviciul de Medicină Legală Suceava, dar și experți independenți. Rezultatele preliminare ale necropsiei indică faptul că nou-născutul a decedat prin asfixiere cu lichide pătrunse în plămâni, potrivit România TV.

Rezultatele autopsiei bebeluşului din Suceava: asfixie prin ingerare de lichid. Se aşteaptă rezultatele analizelor pentru a stabili tipul lichidului

Legiştii nu au putut spune dacă lichidul prezent în plămâni este apă din cristelniţă sau lapte. Au fost recoltate probe ale căror rezultate vor sosi în zilele următoare.

Prezenţa lichidului în plămâni a fost constatată și de medicii care au intervenit în încercarea de a-l slava. Micuțului i-a fost aspirat lichid din plămâni.

CIteste si Teologul Savatie Baştovoi condamnă „spectacolul grotesc” de la botez: „Hristos a zis: Lăsaţi copiii să vină la Mine! Nu a zis: Aduceţi copiii la Mine. Un copil ar trebui botezat la vârsta când îl recunoaşte pe părinte”

Înmormântarea bebeluşului va avea loc joi, 4 februarie.

Preotul care a săvârşit Botezul, suspect în dosarul de ucidere din culpă

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror, fac cercetări în cadrul unui dosar de ucidere din culpă, în care preotul a dobândit calitatea de suspect, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Anca Panciuc. Totodată, pe durata desfăşurării anchetei, preotul a fost suspendat din funcţie.

Facem precizarea că persoana faţă de care se fac cercetări a dobândit calitatea de suspect, cercetările fiind efectuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de articol 192, aliniat 1 din Codul Penal. Raportul de necropsie medico-legală urmează a fi înaintat la dosarul cauzei„, a spus Anca Panciuc.

Iniţial, fusese deschis dosarul penal in rem.

„Avea o grămadă de lichid în plămâni”

Citeste si ÎPS Teodosie, anunţ după scandalul bebelușului mort: „Nu vom schimba ritualul botezului! Nu ne intimidăm.”

Reamintim că, după scufundarea micuţului în cristelniţă, acesta a început să plângă mult mai puternic şi, la foarte scurt timp, s-a învineţit. La scurt timp, nou-născutul a intrat în stop cardio-respirator. Echipajul SMURD ajuns la faţa locului i-au făcut manevre de resuscitare apoi l-au transportat la spital, unde a stat o noapte la Terapie Intensivă. În zorii zilei, micuţul a decedat.

A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de lichid în plămâni”, a precizat medicul care i-a acordat primul ajutor.

Vom verifica ce s-a întâmplat exact. Știm că micuțul plângea foarte mult când a fost scos din cristelniță, dar părintele a observat că ceva nu este în regulă, l-a miruit”, a precizat preotul protopop Ionel Doru Budeanu.