Rică Răducanu trece prin chinuri mari: „Nu mă simt deloc bine. Nu mai am cartilaje deloc la genunchi”

Fostul mare sportiv se confruntă cu mari probleme de sănătate. Acesta susține că are dureri insuportabile. 

13 feb. 2024, 13:43
Rică Răducanu trece prin chinuri mari: „Nu mă simt deloc bine. Nu mai am cartilaje deloc la genunchi”

Rică Răducanu are iar probleme de sănătate, afecţiunile de la genunchi fiind tot mai grave cu înaintarea în vârstă. Fostul portar de la Rapid şi de la naţionala României susține că nu se simte deloc bine în ultima perioadă. Totodată, Rică Răducanu recunoaște că a încercat mai multe alifii pentru a-și ameliora durerile, dar fără rezultat. Acesta și-a pierdut speranța că va fi bine.

Cât de bine s-a descurcat Rică Răducanu cu afacerea lui de pe litoral: „A mers pe naiba să mă ia. A mers cum merge totul în România”

Nu mă simt deloc bine. Nu mai am cartilaje deloc la genunchi. Am vorbit cu un medic recent și o să încerc altceva. Genunchii mei sunt bătătoriți rău de la atâta sport, săracii de ei. Am luat acum și niște alifii să dau unde mă doare și sper să fie cât de cât bine. Nu cred că mai există vreo soluție de vindecare. Voiam să îmi revin pentru că îmi este dor să alerg, să fac sport, dar nu se mai poate”, a declarat Rică Răducanu pentru Click!

 

Rică Răducanu a avut parte de multe cumpene

Rică Răducanu a recunoscut că a trecut prin mai multe greutăți, care l-au marcat. Fostul sportiv a povestit cum a fost la un pas de a-și pierde viața, în urma unui grav accident rutier.

„Da… Dumnezeu m-a ajutat. Am avut șansa să… Prima dată, când aveam vreo 12 ani, am fost bolnav de plămâni și de aia m-a internat prin spitale. Dumnezeu m-a văzut, am scăpat. După, începând cu fotbalul, am avut accident, la cap, peste tot, dar, tot așa…

M-a operat pe viu, m-a lovit, am avut și un accident cu mașina periculos. M-am trezit că mă cosea la cap. Deci, Dumnezeu văd că are grijă de mine și, acum, și cred că o să depășesc o sută (n.r. de ani), că, ce să fac, are nevoie lumea să audă vorbe de la mine. Eu, în primul rând, iubesc lumea și lumea știu că mă iubește și asta vreau’, a povestit Rică Răducanu, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai’.
Veste dureroasă despre Rică Răducanu. Diagnostic teribil primit de la medici: „Nu sunt deloc bine, mă dor foarte tare!”

Fostul sportiv consumă toată pensia pe medicamente. „Marea problemă e că ăştia ne spun ce vor ei la televizor şi noi, ceilalţi, acasă, constatăm de ceva vreme că nu e deloc aşa. Nu mai departe povestea cu creşterea pensiilor. Nu ştiu despre ce creştere se discută la televizor, aproape în fiecare seară. În buzunarul meu nu se simte mai nimic. Nu am simţit absolut nicio creştere, deşi toată lumea a vorbit despre creşterea pensiilor.

Am ajuns să cheltuiesc circa 2.000 de lei doar pe medicamente. Adică o pensie din două, câte avem în casă în acest moment. O pensie se duce doar pe medicamente.Şi ca la noi mă gândesc că se întâmplă în multe alte case. Nu se poate trăi aşa! Dacă nu ar fi nevastă-mea, cu natura ei atentă la diverse lucruri, nu ştiu cum aş mai putea trăi.”, a declarat marele sportiv, pentru Playtech.
Rică Răducanu a ajuns să dea toată pensia pe medicamente. „Oriunde te duci, dai mai mulţi bani ca acum câteva luni”

Rică Răducanu, convins că FCSB va câștiga titlul

Fostul mare portar este de părere că Rapid, echipa sa de suflet, va termina pe podium în SuperLigă. Rică Răducanu crede că un final de sezon pe locul 2 sau 3 este un câștig pentru giuleșteni.

De-a lungul carierei sale, Rică Răducanu a devenit campion cu Rapid în sezonul 1966-1967, acesta fiind primul titlu din cele trei cucerite de giuleșteni. A mai câștigat și Cupa României în trei rânduri.

„După cum văd, nu prea mai e titlul pentru Rapid, dar sunt bune și primele 3 că se cântă imnul și la locurile 2 și 3. Eu zic că n-are cine să mai… Steaua (n.r – FCSB), ce să mai. Locul 2, 3 e foarte bine pentru Rapid”, a declarat Rică Răducanu.