Robert Cazanciuc, despre OUG pe alocaţii: „O altă ipocrizie marca PNL”

Robert Cazanciuc, preşedintele interimar al Senatului, a declarat că ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede o creştere etapizată a alocaţiilor pentru copii este "o altă ipocrizie marca PNL". De asemenea, acesta a spus că ămâne de văzut dacă va fi respingere sau depunerea unor amendamente prin care să fie respectat angajamentul iniţial şi anume dublarea alocaţiilor pentru copii.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 11:14
Robert Cazanciuc, despre OUG pe alocaţii: „O altă ipocrizie marca PNL”

„O să vedem dacă o să o respingem sau o să facem un amendament la această ordonanţă în aşa fel încât să respectăm angajamentul iniţial luat de Parlament şi anume dublarea alocaţiilor. Putem să facem amendamente la ordonanţă în aşa fel încât ea să fie, dacă e vorba de o ordonanţă de rectificare, să asigurăm pur şi simplu sumele necesare”, a declarat Robert Cazanciuc, înaintea CEx al PSD de joi, întrebat dacă Parlamentul va respinge OUG pe alocaţii când va ajunge în Legislativ.

El a mai spus că majorarea etapizată a alocaţiilor este „o altă ipocrizie marca PNL, după ce tot timpul ne-au spus că sunt resurse suficiente”. Social-democratul a precizat că există resurse pentru dublarea alocaţiilor, însă e doar o chestiune de angajament, iar PNL nu respectă legea, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Robert Cazanciuc cere dizolvarea PSD Ilfov. „E singura soluţie. A ajuns o organizaţie mai mică decât are potenţial judeţul”

„România s-a bucurat că preşedintele Iohannis ne-a anunţat că vom primi 80 de miliarde. Sunt resurse pentru dublarea alocaţiilor, este o chestiune de angajament pur şi simplu. PNL nu respectă legea. Nu e prima dată când PNL face acest lucru. Dacă domnul Cîţu ne spune abia acum că nu mai sunt bani, trebuie să ne spună de ce nu mai sunt bani, unde s-au dus banii. În licitaţiile trucate? Ne spune Curtea de Conturi chiar ieri unde s-au dus banii. Ce resurse sunt în ţara aceasta pentru dublarea alocaţiilor? Să fim serioşi, nu este vorba de o sumă foarte mare. România poate să facă acest lucru şi dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor, pentru că aşa e în lege”, a explicat Cazanciuc.

În cazul în care ai capacitatea să respecţi legea, atunci poţi rămâne la guvernare, însă dacă îţi lipseşte această capacitate, atunci trebuie să pleci şi să îi laşi pe alţii care ştiu să respecte angajamentele, a precizat Robert Cazanciuc. 

Citeşte şi: Florin Cîţu: Alocaţiile vor creşte cu 20% la 1 august

„Aici nu este o chestiune de opţiune, vrem sau nu vrem să respectăm legea. Eşti capabil să respecţi legea, rămâi la guvernare. Nu eşti capabil, pleci şi laşi pe alţii care ştiu să respecte legea, să respecte angajamentele. L-am rugat pe domnul Cîţu de mai multe ori să pună pe site-ul Ministerului de Finanţe pe ce a cheltuit banii împrumutaţi. Nici în ziua de azi transparenţa mult clamată de PNL în momentul de faţă pare să îi încurce. Pentru că se duc banii pe clientela politică”, a conchis Cazanciuc.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, miercuri seară, la finalul şedinţei de Guvern, că, la 1 septembrie, copiii vor primi mărite alocaţiile aferente lunii august. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei. Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.