Robert Negoiţă şi-a pierdut mandatul de primar al sectorului 3

Robert Negoiţă şi-a pierdut mandatul de primar al sectorului 3, deoarece face parte din alt partid politic. Acesta candidează din partea Alianței 2020, formată din ProRomânia și Partidul București 2020. 

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 11:07
Robert Negoiţă şi-a pierdut mandatul de primar al sectorului 3

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat că Robert Negoiţă nu mai este primarul de drept al Sectorului 3, deoarece candidează pe listele altui partid la alegerile locale, iar Consiliul Local va lua în discuţie luni, de la ora 16.00, stabilirea unui interimat.

„La Sectorul 3 este o problemă. Domnul Negoiţă, ca urmare a faptului că a candidat pe listele altui partid, nu mai este primarul de drept al Sectorului 3. Urmează, în cursul zilei de astăzi, Consiliul Local să ia în discuţie un interimat la nivelul Primăriei Sectorului 3, raportat la faptul că suntem în această perioadă şi trebuie luate şi îndeplinite măsuri de îndată. Referitor la cel care conduce primăria în acest moment, respectiv administratorul public, acesta nu are toate competenţele pentru a gestiona o astfel de situaţie. Astăzi la ora 16.00 se va discuta această chestiune, referitoare la întoarcerea din concediu a actualului viceprimar şi implementarea măsurilor organizatorice de la nivelul Sectorului 3”, a precizat Bădulescu, în cadrul Comandamentului pentru redeschiderea şcolii, desfăşurat la sediul Primăriei Generale.

„Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar. Prefectul Bucureștiului tocmai a constatat formal asta. Bravo colegilor USR Sector 3 Andrei Stan, Matei Eugen și Teodora Stoian pentru demersurile legale de săptămâna trecută către prefect!”, a scris Ana Ciceală pe pagina de Facebook.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a semnat luni ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Robert Negoiță, deoarece face parte din alt partid politic.

„Se constată încetarea de drept la data de 19 august 2020 a mandatului de primar al Sectorului 3 București al lui Robert Sorin Negoiță, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile din 27 septembrie 2020 pentru funcția de primar al Sectorului 3 din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile locale din 2016″, se arată în ordinul semnat de Gheorghe Cojanu.

Ordinul privind încetarea calităţii de primar al Sectorului 3 pentru Robert Negoiţă poate fi contestat în termen de 10 zile.

Robert Negoiță candidează din partea Alianței 2020, formată din ProRomânia și Partidul București 2020.

Citeşte şi Alegeri locale 2020. 13 candidaţi, înscrişi în cursă pentru Primăria Sectorului 3