Român periculos arestat preventiv, pentru mai multe jafuri armate în Germania

Un român căutat de autorităţile judiciare din Germania pentru jaf armat la un oficiu poştal şi la câteva instituţii de creditare din această ţară a fost depistat de poliţiştii constănţeni şi arestat preventiv pe o perioadă de 29 de zile de către judecătorii Curţii de Apel Constanţa.

25 feb. 2014, 06:46
Român periculos arestat preventiv, pentru mai multe jafuri armate în Germania

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Constanţa au informat luni că pe numele suspectului era emis, de la jumătatea lunii trecute, un mandat european de arestare, de către Judecătoria Königs Wusterhausen – Germania.

„Din actele transmise de autorităţile judiciare germane rezultă că persoana solicitată, Russen Marius Mihai, este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, deţinere şi operaţiuni privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora fără drept, reţinându-se în sarcina sa că, la data de 06.02.2013, împreună cu alte două persoane, au pătruns în filiala Poştei din Königs Wusterhausen prin forţarea uşii de acces de la intrare apoi, prin ameninţarea angajaţilor, au sustras suma de 2000 euro, după care au fugit”, au menţionat, printr-un comunicat remis presei, procurorii PCA.

Citeşte şi ATAC ARMAT într-un centru comercial din SUA: Trei persoane au murit

Potrivit acestora, în noiembrie 2013, Russen şi alţi doi români au urmărit mai multe sedii ale unor instituţii de credit din Gruenheide, apoi au făcut rost de o mitralieră marca Scorpion 61 cu muniţie pentru a o folosi la jafurile ce urmau a fi comise la respectivele instituţii. Arma a fost găsită în ianuarie 2014, într-o ascunzătoare din pădurea de lângă localitatea Honow. Doi dintre complici au fost prinşi şi arestaţi preventiv, în timp ce Marius Mihai Russen a reuşit să fugă.