Români înşelaţi cu locuri de muncă fictive în Anglia. Cum erau racolaţi

Mai mulţi români au fost înşelaţi de o grupare cu membri din Arad şi Hunedoara. Oamenilor li se promiteau locuri de muncă în Anglia, în schimbul unor sume de bani. Nouă persoane au fost duse la audieri, în urma unor percheziţii. 

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 15:56
Români înşelaţi cu locuri de muncă fictive în Anglia. Cum erau racolaţi

Poliţiştii de la Crimă Organizată, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au efectuat marţi dimineaţa şapte percheziţii în judeţele Arad şi Hunedoara, într-un dosar în care se vorbeşte despre înşelarea unor români care sperau la un trai mai bun. Anchetatorii spun că mai multe persoane au fost păcălite să plătească diferite sume de bani. Ulterior, aceşti oameni ar fi urmat să lucreze în Anglia, pe salarii lunare de 1.400 de lire.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, membrii grupării au racolat mai multe persoane pentru a obține bani, prin postarea de anunțuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunțurile vizau persoanele care doreau obținerea unui loc de muncă în străinătate. Pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și ofereau detalii cu privire la plecare și la transport. De asemenea, în anunț se cerea o taxă cuprinsă între 110 și 500 de lei pentru traducerea și legalizarea contractului de muncă în limba română”, spun cei de la DIICOT.

În urma percheziţiilor care au avut loc, nouă persoane au fost duse la audieri, iar anchetatorii au mai ridicat trei laptopuri, trei dispozitive de stocare a datelor şi 16 telefoane mobile. Se pare că, prin această metodă de înşelăciune, gruparea ar fi reuşit să „adune” aproximativ 100.000 de lei.

Citeşte şi O nouă metodă de înşelătorie după criza provocată de coronavirus. Victimele sunt români care îşi căută un loc de muncă