România a devenit complet independentă de gazele rusești. De unde vom importa gaze

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, a anunțat că inaugurarea interconectorului de gaze Bulgaria - Grecia se traduce prin câștigarea independenței României față de gazele rusești.

01 oct. 2022, 13:03
România a devenit complet independentă de gazele rusești. De unde vom importa gaze
România a devenit complet independentă de gazele rusești. De unde vom importa gaze

România a devenit complet independentă de gazele rusești. Alina Gorghiu a mai precizat că faptul că România va importa gaze din Azerbaidjan ne va oferi garanția că putem suplini necesarul de gaze.

România nu va avea probleme cu furnizarea gazelor naturale și a energiei electrice către populație

„Vestea mult așteptată: România e complet independentă de gazele rusești! Începând de astăzi, interconectorul de gaze Bulgaria-Grecia, prin care România va putea importa gaze din Azerbaidjan, este operațional. Iar prezența premierului PNL Nicolae Ciucă la evenimentul de lansare de la Sofia arată încă o dată că efortul guvernărilor liberale de a asigura independența energetică a României are ca bilanț rezultate”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Republica Moldova are rezerve de gaze doar pentru luna octombrie. Maia Sandu: ”Nu avem certitudinea că Gazprom va respecta contractul cu Moldovagaz”

„România face deja pași consistenți și către implementarea energiei din alte surse decât gazul. Ponderea energiei din sursele regenerabile este în creștere, sunt planuri pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și, împreună cu NuScale din SUA, se va dezvolta în țară tehnologia inovatoare a reactoarelor nucleare modulare de dimensiuni mici – SMR. PNL rămâne o ancoră de rațiune și responsabilitate pe scena politică”, a mai adăugat Alina Gorghiu.