România a găsit soluţia de a înlocui gazul rusesc. Ministrul Energiei anunţă că vrea să importe gaze lichefiate din Israel

România este interesată să importe LNG (Liquefied Natural Gas, n.r.) din Israel, via Egipt, pentru a valorifica toate oportunităţile pentru consolidarea propriei securităţi energetice, conform ministrului Energiei, Virgil Popescu.

11 apr. 2022, 20:36
România a găsit soluţia de a înlocui gazul rusesc. Ministrul Energiei anunţă că vrea să importe gaze lichefiate din Israel

„Întărirea relaţiilor bilaterale dintre România şi Israel, în mod special în domeniul energiei, este un deziderat important de atins. În aceste zile împreună cu Cosmin Ghiţă – CEO SNN, Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Aristotel Jude – CEO Romgaz şi Răzvan Popescu CFO Romgaz facem o vizită de lucru în Israel. Vizăm cooperare pe un larg palier în sectorul energetic: gaze, energie electrică, RES şi alte tehnologii. În această dimineaţă am avut un dialog foarte bun cu reprezentanţii companiei NewMed Energy, compania grupului Delek, care exploatează cel mai mare zăcământ offshore de gaz din Israel.

Le-am transmis că suntem interesaţi de diversificarea surselor de aprovizionare şi putem importa LNG, din Israel, via Egipt. Trebuie să valorificăm toate oportunităţile pentru întărirea securităţii energetice a României”, a scris, luni, pe Facebook, ministrul de resort.

Citeşte şi Acord istoric semnat între SUA şi Uniunea Europeană. Miliarde de metri cubi de gaze lichefiate vin din America, dependenţa de energia rusă va fi redusă drastic

Luna trecută, premierul Nicolae Ciucă a declarat că România nu este în riscul de a rămâne fără gaz şi că avem ca prim obiectiv deschiderea interconectorului dintre Grecia şi Bulgaria, astfel că din toamnă vom putea folosi gaz lichefiat american.

Citeşte şi Nicolae Ciucă: „Nu suntem în riscul de a rămâne fără gaz. Din toamnă vom putea folosi gaz lichefiat american”