România a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, 12.000 de înscrişi în câteva ore. Andrei Baciu: Ne prezentăm direct, cu buletinul, fără programare

Astăzi a început imunizarea cu cea de-a treia doza de vaccin anti-COVID. In capitala, primii oameni au venit deja la centrele de la Romexpo pentru imunizare. Printre persoanele imunizate cu a treia doză a fost şi ministrul interimar al Sănătăţii, Czeke Attila.

28 sept. 2021, 09:44
România a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, 12.000 de înscrişi în câteva ore. Andrei Baciu: Ne prezentăm direct, cu buletinul, fără programare

UPDATE: Aproape 12.000 de persoane s-au programat deja până marţi dimineaţă pentru a treia doză de vaccin anti-COVID, cele mai multe optând pentru serul de la Pfizer. ”11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat deja în platforma RoVaccinare ”, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. Cifrele centralizate marţi dimineaţă relevă că pentru vaccinul Pfizer/BioNTech au optat 11.186 de persoane, iar pentru cel de la Moderna, 784.

România a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID. Potrivit autorităţilor, doza a treia de vaccin anti-COVID este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile, precum cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare, dar şi persoanelor cu risc mare de expunere, precum personal medico-social și din învățământ.

Citeşte şi: Octavian Jurma: „Urmează să repetăm tragedia din Lombardia în Romania. Vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3”

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare,
cu menționarea celor trei doze efectuate.

Citeşte şi: Liber la vaccinarea cu doza a III-a începând de ASTĂZI. Iată toţi paşii pentru a te programa pe platformă

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a explicat că cei care doresc să se imunizeze o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să fie nevoie de programare.

„De când se deschide orice centru de vaccinare ne prezentăn direct, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. Nu este nevoie să vă programați, dar pentru cei care doresc, pentru oricare motive, să facă și o programare, pot să o facă”, a spus Andrei Baciu la Digi 24.

Platforma ROVACCINARE permite programarea celor care doresc să se vaccineze cu doza
a III-a, după ce echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) a finalizat implementarea noilor funcționalități și optimizările necesare. Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin.

Sunt două condiții pentru vaccinarea cu a treia doză (booster):
1. Două doze de vaccin administrate;
2. Să fie trecute 180 de zile de la a doua doză.

 

Cum se poate face progrmarea pentru a treia doză de vaccin anti-COVID

Astfel, toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).
Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster).

Pași pentru programare în platformă pentru doza a III-a:
1. Vă autentificați în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului și a parolei;
2. Selectați secțiunea „Beneficiari”:
a. Pentru beneficiarii existenți în cont trebuie doar să accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;
b. Pentru beneficiarii noi, accesați butonul „Adaugă beneficiar”, completați datele necesare, iar la final accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;
3. Alegeți centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar,vizualizați sumarul de prezentare a programării și finalizați programarea
4. La final, accesați secțiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.

 

 


loading...
Partenerii noștri