România a înregistrat cel mai mic număr de turişti străini în acest sezon estival

România a înregistrat cea mai mare scădere în rândul sosirilor de turiști străini din Uniunea Europeană, cu o diminuare de 90% a nopților petrecute de turiști în unitățile de cazare în luna iulie a acestui an comparativ cu luna iulie a anului 2019, conform Eurostat.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 06:16
România a înregistrat cel mai mic număr de turişti străini în acest sezon estival

Majoritatea țărilor europene au continuat să își promoveze destinațiile turistice, în ciuda pandemiei de coronavirus, abordând strategii diverse de promovare. Printre aceste țări nu se numără și România, care a dus lipsă de promovare în rândul turiștilor și înainte de pandemie.

Citește și: Klaus Iohannis: „Vaccinarea întregii populaţii, cel mai devreme în primăvară”. Ce spune de lockdown, alegeri şi închiderea şcolilor

Românii nu au renunțat la vacanțele în afara țării în această vară. Majoritatea au ales țări apropiate, cum ar fi Bulgaria și Grecia.

De exemplu, Bulgaria a primit cei mai mulți turiști din România. Dintr-un total de circa 450.000 de turişti străini sosiţi pe litoralul bulgăresc în sezonul estival din această vară, circa 40% au fost români.