România a plătit peste 2 miliarde de euro pentru revendicările antreprenorilor. Ministrul Transporturilor: „O numesc taxă pe prostie”

Ministrul Transporturilor a declarat că România a plătit peste două miliarde de euro pentru revendicările antreprenorilor care vor să câştige mai mulţi bani din contractele de infrastructură de transport, fără să muncească. Lucian Bode consideră că aceşti bani sunt "taxa pe prostie" a autorităţilor.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 11:40
România a plătit peste 2 miliarde de euro pentru revendicările antreprenorilor. Ministrul Transporturilor: „O numesc taxă pe prostie”

„De foarte multe ori, angajații din Minister sunt puși în situația în care antreprenorul, în loc să urmărească implementarea proiectului, în unele situații urmărește cum să câștige mai mulți bani fără să muncească. Atunci apar acele revendicări, unde România este în topul listei la nivel european.

România a plătit din 2007 până în prezent peste 2 miliarde de euro revendicări. Eu o numesc «taxă pe prostie», pe prostia autorităților, în condițiile în care tu pierzi procese la Curtea de Arbitraj de la Paris, în instanță, cu antreprenorul și plătești aceste revendicări, bani pe care nu i-a semnat în momentul în care a încheiat contractul. În schimb, suntem obligați, ca și stat, să plătim acești bani atât pe lucrările rutiere, cât și pe cele din infrastructura feroviară”, a afirmat marţi, Lucian Bode, la Digi 24.

Ministrul Transporturilor explică ce se mai întâmplă cu Autostrada Moldovei

Bode a menţionat că pe 7,8 kilometri din Autostrada Moldovei s-ar putea circula până la sfârșitul lui 2020, mai exact pe breteaua spre Onești. Ministrul Transporturilor susţine că motivul pentru care nu se circulă pe o porțiune mai mare îl reprezintă „procedurile de finalizare în acord cu reglementările europene”, conform sursei citate.

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor a promis că, până la sfârşitul anului, vor fi peste 550 de kilometri de autostradă și drumuri expres pentru care sunt semnate contractele de proiectare și execuție.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, are coronavirus: Cei care ştiu că am interacţionat în ultimele zile să fie atenţi la orice semn