ROMÂNIA – GRECIA. Mesaj EMOŢIONANT pentru „tricolorii” lui Piţurcă

ROMÂNIA - GRECIA. Naţionala României are nevoie de o victorie cu 2-0 sau la trei goluri diferenţă în faţa Greciei, în meciul retur al barajului de calificare la CM 2014. Deşi şansele sunt minime pentru "tricolori" şi puţini cred cu adevărat în minunea care ar duce naţionala lui Piţurcă la Rio, un mesaj emoţionant de încurajare pentru ei a venit de la un personaj cunoscut mai mult pentru sarcasmul şi aciditatea de care dă dovadă de cele mai multe ori.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 18:32
ROMÂNIA – GRECIA. Mesaj EMOŢIONANT pentru „tricolorii” lui Piţurcă

ROMÂNIA – GRECIA. Naţionala României are şanse foarte mici de a se califica la CM 2014, însă cu siguranţă marţi seară tribunele Arenei Naţionale vor fi pline până la refuz. Biletele de la case s-au epuizat deja şi sunt deja obiect de speculă pe străzile din preajma stadionului.

Deşi au pierdut cu 1-3 în tur, la Pireu, „tricolorii” au încă mulţi susţinători, iar unul dintre ei este actorul Mihai Bendeac, care luni seară a postat pe Facebook o scrisoare deschisă adresată selecţionerului Victor Piţurcă şi jucătorilor din echipa naţională.

CITEŞTE ŞI: ROMANIA – GRECIA. Schimbări majore faţă de tur, vezi echipa tricolorilor

„Astazi, cu inima deschisa, am simtit nevoia sa ma adresez lui Victor Piturca, antrenorul echipei nationale. (…) Avem pretentia ca echipa nationala de fotbal ”sa-si dea viata pe teren” fara sa ne intrebam daca astazi, ieri, alaltaieri, noi ”ne-am dat viata” pentru profesia pe care am imbratisat-o. Avem pretentia ca nationala sa joace perfect dar huiduim prima pasa inapoi, primul sut pe langa. Eu nu cred ça Torje nu-si doreste victoria. Sau Marica. Sau oricare dintre baieti. (…) Simt nevoia acuta de a ma exprima fiindca sunt scarbit de atitudinea marsava, caterincoasa, balcanica pe care o avem fata de acesti baieti pe care dumneavoastra, mai bine sau mai rau, ii coordonati. Spuneati ca au fost daramati psihic dupa meciul cu Grecia. Sunt convins. Si vreau ca ei sa stie un fapt indubitabil: INCA MAI SUNT ROMANI CARE II SUSTIN!”, scrie Mihai Bendeac în scrisoarea adresată selecţionerului.

CITEŞTE ŞI: ROMÂNIA – GRECIA. Grecii au venit la Bucureşti să câştige. Avertismentul lui Fernando Santos

Mihai Bendeac se declară convins că România se va califica la CM 2014, în ciuda eşecului din tur. „Daca in partida retur cu Grecia veti face un meci mare, miercuri se va vorbi despre ”nationala Romaniei”. Daca nu, se va vorbi despre ”nationala lui Piturca”. Astia suntem… Oricat de penibil ar suna, AM CONVINGEREA FERMA CA ROMANIA SE VA CALIFICA IN URMA UNUI MECI FABULOS! Si, daca nu se va intampla asa, nu am nici cea mai mica rezerva in a crede, in continuare, ca oamenii astia chiar fac acolo, pe teren, tot ce e posibil. Fiindca niste jucatori precum Chiriches, Rat, Marica, Bourceanu sau Torje nu au mintit si nu vor minti vreodata fotbalul. Una e putinta, alta e dorinta. Si dorinta au cu totii! Au si putinta! Totul tine de incredere”, punctează Bendeac în mesajul său, subliniind că speră ca mesajul să ajungă la Piţurcă şi la jucătorii naţionalei.

Naţionala României a pierdut cu scorul de 1-3 meciul tur cu Grecia, din barajul de calificare la CM 2014. Pentru a merge mai departe, „tricolorii” au nevoie de o victorie cu 2-0 sau de una la trei goluri diferenţă în meciul retur, programat marţi, la ora 21.00. Dacă România va reuşi să se impună pe Naţional Arena cu 3-1, meciul va intra în prelungiri şi dacă nici după 30 de minute tabela nu se va schimba, se va trece la loviturile de departajare.