Scandal legat de BANI la FRF. Comunicat OFICIAL

FRF susţine că bugetul de 220.000 de euro aprobat de către Comitetul Executiv pentru partida România - Insulele Feroe este cel mai mic în raport cu sumele alocate ultimelor trei acţiuni ale echipei naţionale. Reacţia vine după ce membrii Adunării Generale au fost invitaţi la meci pe cheltuiala FRF.

11 mart. 2015, 17:48
Scandal legat de BANI la FRF. Comunicat OFICIAL

Membrii afiliaţi au fost invitaţi să asiste la meciul România – Insulele Feroe, de la Ploieşti (29 martie), costurile de cazare din noaptea următoare fiind asigurate de către Federaţia Română de Fotbal în Bucureşti, având în vedere că a doua zi va avea loc întrunirea Adunării Generale a FRF.

Adunarea Generală a FRF, care numără peste 220 de membri, este programată la Casa Fotbalului, pe 30 martie.

„Menţionăm faptul că bugetul alocat unei acţiuni a echipei naţionale implică nu doar costurile necesare disputării partidei, ci implică şi cheltuielile de cantonament, transport şi diurne pentru jucători şi staff. Bugetul alocat acţiunii echipei naţionale de fotbal a României pentru întâlnirea cu Insulele Feroe din preliminariile Euro 2016, aprobat de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, este de 220.000 de euro. Este cel mai mic în raport cu bugetele alocate ultimelor trei acţiuni ale primei reprezentative care au însemnat partide disputate pe teren propriu. Astfel, cheltuielile aferente acţiunii pentru partida cu Irlanda de Nord disputată acasă în 2014 au fost de 400.000 de euro, iar acelea pentru partida cu Danemarca, disputată tot acasă, în 2014, au fost de 330.000 de euro”, se arată într-un documentul FRF remis Mediafax.

Citeţte şi: EURO 2016. Surprizele lui Iordănescu pentru meciul cu Feroe. Lista stranierilor convocaţi

În document nu se menţionează dacă bugetul alocat pentru partida România – Insulele Feroe, din cadrul preliminariilor Euro 2016, cuprinde şi cheltuilelile federaţiei pentru transportul şi cazarea membrilor Adunării Generale.