România, învinsă de Spania cu scorul de 22-10, în Rugby Europe Championship

Selecţionata de rugby a României a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 22-10, de naţionala Spaniei, într-un meci din Rugby Europe Championship, care conta şi pentru calificarea la Cupa Mondială.

RomaniaTV.net
18 feb. 2018, 13:44
România, învinsă de Spania cu scorul de 22-10, în Rugby Europe Championship

UPDATE: Preşedintele FRR, Alin Petrache, spune că în ciuda înfrângerii suferită în faţa Spaniei, naţionala de rugby a României va continua să lupte pentru a ajunge la CM 2019 din Japonia.

”Şansele de calificare directă la Cupa Mondială din Japonia au scăzut foarte mult, dar vom lupta în continuare prin metodele de calificare rămase ca să ajungem la această competiţie de la care nu am lipsit niciodată. Acest meci ratat, de astăzi, modifică mult programul naţionalei pentru acest an. Vom face o analiză cu staff-ul naţionalei despre prestaţia noastră din acest meci. Le mulţumesc jucătorilor pentru dăruire. Rămâne totuşi o şansă minimă de a ne califica direct, în funcţie de rezultate. Vom trage linie după ultimul meci şi vom vedea atunci”, a declarat Alin Petrache, potrivit site-ului FRR.

Naţionala de rugby a Spaniei a învins reprezentativa României cu scorul de 22-10 (13-3), în etapa a 2-a din Rugby Europe International Championship (REIC) 2018, într-o partidă disputată duminică la Madrid, tricolorii păstrând doar şanse teoretice de a se mai califica la Cupa Mondială din 2019 din Japonia.

După primele două etape din REIC din acest an, pe primul loc se află Georgia (10 pct), urmată de Spania (8), Rusia (6) şi România (5).

România va continua campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia când, pe 3 martie, pe Stadionul Cluj Arena, va întâlni Rusia, de la ora 16,00.

România a fost învinsă duminică de Spania cu scorul de 22-10, în Rugby Europe Championship. Această partidă a fost a 100-a jucată de Cătălin Fercu pentru echipa României.

În primul meci jucat în acest an în Rugby Europe Championship, România s-a impus în faţa Germaniei, cu scorul de 85-6. România are programată următoarea confruntare, în 3 martie, la Cluj-Napoca, cu Rusia.

Pentru a fi siguri de accederea la CM 2019, Spania trebuie să treacă de mult mai slab cotatele Germania şi Belgia, astfel încât ibericii ar putea ajunge în grupele CM ca Europe 1, mai precis în grupa A, alături de Irlanda, Scoţia şi Japonia.

”Stejarii” mai au teoretic posibilitatea de calificare la CM 2019, dacă se clasează după echipa calificată direct din REIC şi se impun în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Samoa).

Ratarea calificării la Cupa Mondială de rugby ar fi o premieră pentru ”Stejari”, care au participat la toate turneele mondiale din 1987 şi până in 2015.