Încă 100 de pacienţi de la spitalul din Suceava aşteaptă rezultatul testării pentru coronavirus. „Este o transmitere locală accentuată”

Focarul de COVID-19, boala infecţionasă provocată de noul coronavirus, a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava „în acel punct în care a decimat personalul medical”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Medicul a precizat că o anchetă epidemiologică este în desfăşurare deoarece este vorba despre o "transmitere locală accentuată".

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 06:29
Încă 100 de pacienţi de la spitalul din Suceava aşteaptă rezultatul testării pentru coronavirus. „Este o transmitere locală accentuată”

„În acest moment, Secţia de boli infecţioase are peste 120 de pacienţi, între care cinci sunt pe ventilator. Este o transmitere locală accentuată. La nivelul judeţului Suceava sunt peste 150 de cazuri confirmate, iar, după cum aţi putut vedea, au fost şi numeroase decese”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Victor Ponta: „La Suceava medicii sunt trimişi ca mieii la tăiere. Totul este acoperit politic, pentru că e avem preşedinte la PNL”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a afirmat că aproape 100 de pacienţi aşteaptă rezultatul testării pentru noul coronavirus.

„Nu mai sunt decât în jur de 100 de pacienţi care aşteaptă rezultatul testării, cei care vor fi pozitivi vor fi internaţi în boli infecţioase, cei care vor fi negativi vor merge acasă în izolare voluntară la domiciliu. În oraş sunt măsurile pe care le ia Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă şi noi încercăm să reaşezăm activitatea medicală, să izolăm contacţii şi ancheta epidemiologică care s-a reevaluat, urmând să mergem pe fiecare caz în parte”, a precizat Tătaru.

Mărturie cutremurătoare a unei asistente de la spitalul din Suceava: „Am stat îngrămădiţi ca oile cu pacienţii infectaţi”

De asemenea, Nelu Tătaru a afirmat că la Suceava au fost mai multe motive care au dus la transformarea spitalului într-un focar de infecție cu coronavirus.

„La Suceava a fost o conjunctură şi sunt mai multe motive care au dus la acest deznodământ. Avem şi o anchetă epidemiologică ce nu a mers pe un traseu privind identificarea anumitor cazuri, a fost un personal medical care a fost contaminat, care a fost tardiv izolat sau identificate târziu contactele primare, a fost un mod greşit de folosire a echipamentelor de protecţie, a fost un management defectuos al crizei, a fost o atitudine a Direcţiei de Sănătate Publică delăsătoare şi toate acestea au dus la situaţia în care ne aflăm”, a susţinut el.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a amintit că procuratura s-a sesizat în acest caz și a anunțat că a propus schimbarea din funcție a managerului.

Trei noi decese de coronavirus în România, toate din Suceava. Bilanţul morţilor de Covid urcă la 17