România, lovită de secetă. Apa este raţionalizată în mai multe judeţe. Oamenii se roagă pe câmpuri pentru ploaie FOTO

În mai multe judeţe din România oamenii primesc apă cu porţia, din cauza secetei. Disperaţi, românii au ajuns să se roage pe câmpuri pentru câteva picături de ploaie.

04 iul. 2022, 11:21

România, lovită de secetă. Deşi pare greu de crezut, în mai multe judeţe din ţară apa este raţionalizată. Autorităţile fac apel la populaţie să nu risipească apa.

România, lovită de secetă. Oamenii primesc apă cu raţia

Citeşte şi Alertă meteo COD PORTOCALIU de val de căldură și disconfort termic ridicat, dar şi furtuni

În localităţile Gurba, Şicula şi Chereluş din judeţul Arad apa este raţionalizată începând cu data de 29 iunie. Compania de Apă Arad a anunţat că furnizarea apei va fi întreruptă în intervalul orar 09:00 – 12:00 şi 18:00- 21:00 pentru refacerea rezervei, în condiţii de secetă accentuată.

Probleme din cauza secetei sunt şi în patru comune din judeţul Botoşani. Oamenii din Drăguşeni, Văculeşti, Suliţa şi Cristeşti primesc apă de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

„La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale au fost înfiinţate puncte de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi de distribuire a apei potabile. Totodată, a fost informată populaţia cu privire la măsurile ce se impun a fi luate pe timpul caniculei şi secetei şi au fost identificate persoanele vulnerabile”, precizează oficialii ISU.

Disperaţi, românii au apelat la ajutorul divinităţii şi au început să se roage pe câmpuri pentru câţiva stropi de ploaie. Aşa s-a întâmplat pe câmpurile din judeţele Iaşi şi Vaslui, acolo unde preoţii au ţinut adevărate slujbe.

În speranţa că Dumnezeu îi va ajuta să scape de secetă, oamenii au aprins lumânări şi au organizat adevărate procesiuni cu icoane pe câmpuri.

Debitul Dunării a scăzut semnificativ, iar lacul Amara din judeţul Buzău a secat de tot.

Citeşte şi Stare de calamitate în Italia, din cauza secetei. Apa ar putea fi raţionalizată. ANM anunţă caniculă în România