România, măturată de inundații. Zeci de persoane s-au refugiat în podurile caselor pentru a se feri de viitură

Viitura a lovit puternic vestul ţării. Joi a fost în vigoare un cod portocaliu de vijelii puternice şi ploi torenţiale în mai multe localități.

16 iul. 2021, 09:01
România, măturată de inundații. Zeci de persoane s-au refugiat în podurile caselor pentru a se feri de viitură

România, măturată de inundații. Zeci de persoane s-au refugiat în podul casei fiindcă parterul se inundase și au așteptat intervenția salvatorilor. Torenții au distrus mai multe locuințe și au luat pe sus mașinile oamenilor.

România, măturată de inundații. Zeci de persoane s-au refugiat în podurile caselor pentru a se feri de viitură

În județul Alba, mai multe localități au fost acoperite de ape. În unele zone, ploile au depășit și 120 de litri pe metru pătrat. În comuna Ocoliș, după ce parterul se inundase oamenii s-au refugiat în podul casei.

În comuna Ocoliș, după ce parterul se inundase oamenii s-au refugiat în podul casei. Oamenii rămas în case și au asistat la dezastrul de sub ochii lor. Pentru mai multe râuri din Apuseni a fost emisă o avertizare imediată de cod roșu de inundații. În județul Cluj, râurile au ieșit din matcă și au măturat mai multe comune. Zeci de localități au fost lovite și de grindină astfel că și culturile agricole au fost compromise. Meteorologii anunță vreme rea în continuare pentru toată țara.

De altfel, cel puțin 21 persoane au murit și mai multe sunt date dispărute în Germania, după ce inundații puternice au transformat străzile în torenți furioși, măturând mașinile și provocând prăbușirea unor clădiri. Poliția din orașul Koblenz a comunicat joi, într-un tweet, că patru persoane au murit la Ahrweiler, iar aproximativ 50 s-au urcat pe acoperișurile caselor, în așteptarea salvatorilor.

Citeşte şi: Ploile fac ravagii în Germania. Sunt cel puţin 21 morţi şi peste 70 de persoane dispărute, după ce străzile s-au transformat în torenţi VIDEO
„Multe persoane au fost raportate dispărute”, au adăugat autorităţile. Ploile puternice au determinat, de asemenea, prăbușirea a șase case din orașul Adenau, 30 de persoane nefiind găsite până acum, a mai transmis poliția.

Germania și țările vecine au înregistrat precipitații abundente în ultimele zile, provocând pagube uriaşe.

Un pompier s-a înecat miercuri în timpul operaţiunilor de salvare în orașul Altena din vestul Germaniei, iar un alt bărbat a fost dat dispărut în orașul Joehstadt, în timp ce încerca să-și securizeze proprietatea de apele în creștere, potrivit Associated Press.

Citeşte şi: COD ROŞU de ploi, grindină şi vijelii în următoarele ore. Viitura a făcut dezastru: maşini luate de ape, zeci de case inundate, drumuri distruse