Romania – Norvegia, ANULATĂ. Tricolorii pot câştiga la masa verde

Partida echipei naţionale de fotbal a României cu selecţionata Norvegiei, programată duminică seara pe Arena Naţională din Capitală, în Liga Naţiunilor, a fost anulată de UEFA după ce formaţia oaspete nu a putut face deplasarea în urma unui caz de coronavirus.

14 nov. 2020, 16:21
Romania – Norvegia, ANULATĂ. Tricolorii pot câştiga la masa verde

Romania – Norvegia UPDATE 23:00

: FRF confirmă că partida România – Norvegia nu se va mai disputa, fiind anulată de UEFA: „UEFA ne-a informat că “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa”. Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA”, se arată în comunicatul emis în urmă cu scurt timp de FRF.

Rezultatele Norvegiei, anulate! Putem termina pe primul loc în Nations League

Cum toate rezultatele Norvegiei ar urma să fie anulate, situația ar putea favoriza România să termine pe primul loc în grupă. Astfel, „tricolorii” trebuie să învingă miercuri în Irlanda de Nord, iar britanicii să învingă mâine Austria.

Anularea meciului declanșează o situație fără precedent. Rezultatul confruntării România – Norvegia ar putea fi decis prin tragere la sorți! Comisia de Disciplină de la UEFA va lua o decizie în cel mai scurt timp pentru a hotărî circumstanțele exacte în care va tranșa soarta meciului de la București.

Totodată, situația ar putea duce la retrogradarea Norvegiei în Divizia C din Nations League și nu în ultimul rând va lovi puternic nordicii în clasamentul FIFA, crucial înainte de tragerea la sorți pentru calificările la Cupa Mondială.

Romania – Norvegia update. Rădoi: N-am avea nimic împotrivă să se reprogrameze această partidă.

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu s-ar opune dacă s-ar ajunge în situaţia ca partida cu naţionala Norvegiei să fie amânată.

“Nu ne este teamă de ce s-ar putea întâmpla dacă ar fi cazul unei infecţii majore la nivelul lotului Norvegiei. În momentul de faţă ne gândim doar că avem în faţă un adversar foarte puternic, încercăm să arătăm la fel de bine ca ei şi nu cum am arătat la ultima partidă. Plus de asta, avem o revanşă de luat faţă de noi, faţă de suporterii noştri, daţă de jurnaliştii din ţara noastră şi cred că în momentul ăsta un putem să vorbim de celelalte riscuri în afară de fotbal ar putea fi. Pentru noi şi cred că şi pentru Norvegia ar fi foarte important să se dispute această partidă”, a afirmat Rădoi.

Întrebat dacă ar fi de acord ca eventual meciul să fie amânat pentru luni, el a răspuns: “Dacă astea ar fi punctele comune pentru ambele echipe naţionale, s-ar ajunge la o soluţie, n-am avea nimic împotrivă să se reprogrameze această partidă. Dar asta nu cred că depinde nici de România, nici de Norvegia în acest moment, cred că sunt şi instituţiile abilitate, dar în mod normal n-am avea nimic împotrivă. Cred că cel mai important e ca acest meci să se dispute pe teren. Când… Vom cădea de comun acord, dacă UEFA va hotărî aşa, dar n-am avea nimic împotrivă dacă s-ar reprograma”.

Mirel Rădoi a precizat că norvegienii pot alinia un prim 11 valoros indiferent cu ce probleme se confruntă. “Norvegia, indiferent de problemele pe care le are în acest moment, poate alinia oricând un prim 11 foarte valoros. Sperăm ca în momentul în care întlânim Norvegia să nu facem aceleaşi greşeli ca la meciul cu Belarus, pentru că adversarul este mult mai valoros şi atunci te poate costa mult mai mult. Cred că e momentul revanşei. Şi cred că aşa ar fi fair-play, ca partida să se dispute. Să vedem la cel nivel suntem, să considerăm că acel prim meci a fost un accident. Haaland este un jucător foarte valoros, am încercat să identificăm anumite zone unde atacă când echipa este în treimea adversarului, şi în treimea neutră are câteva acţiuni care sunt specifice lui şi o să încercăm să le dăm jucătorilor datelel exacte pentru a încerca să-l anihilăm. Sunt câteva aspecte în care trebuie să fim foarte atenţi. Va trebui să avem grijă, pentru că suntem în pericolul de a termina pe ultimul loc în clasament. Nu putem să vorbim în ommentul de faţă de experimente sau de partide amicale”.

Rădoi a menţionat că aspectul care trebuie îmbunătăţit în principal la tricolori este mentalitatea. “Noi avem de lucrat la anumite aspecte din timpul meciului, din punct de vedere fizic sunt unele probleme, dar e normal în pandemie. Încercăm să redăm plăcerea jucătorilor de a juca, de a se bucura indiferent de adversar, să-i învăţăm şi să-i obişnuim să abordeze la fel meciurile indiferent de competiţie. Sunt unele aspecte pe care le putem îmbunătăţi, dar cel mai mult trebuie lucrat la mentalitate. Nu vom schimba acele principii de joc, indiferent de jucătorii pe care îi vom avea la dispoziţie”, a afirmat el.

Întrebat dacă îl deranjează faptul că foarte multe persoane îl “dau plecat la Craiova”, selecţionerul a răspuns: “Nu mă deranjează, sunt obişnuit că lucruri legate de mine sunt date cu o zi înainte de meci sau în ziua meciului, nu ştiu de ce. Nu vreau să vorbesc despre anumite cluburi pentru că sunt la echipa naţională. Se speculează foarte multe lucruri, foarte multe persoane ştiu în locul meu deja unde o să fiu…”

Romania – Norvegia este programat, duminică, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, în etapa a V-a a Grupei A a Diviziei B a Ligii Naţiunilor.  Delegaţia Norvegiei trebuia să decoleze astăzi spre România, urmând să aterizeze în această după-amiază la Bucureşti. Autorităţile naţionale din ţara nordică au decis însă să nu permită ieşirea jucătorilor şi staff-ului din ţară, în contextul situaţiei influenţate de pandemia COVID-19 la lotul norvegian, a anunţat federaţia de la Oslo, notează News.ro.

ROMÂNIA – NORVEGIA LIVE VIDEO ONLINE 2020. Veste bună înaintea meciului din Liga Naţiunilor

Zborul lor de astăzi a fost anulat, delegaţia rămâne în ţară şi aşteaptă o nouă evaluare a situaţiei din partea autorităţilor, fiind în contact permanent şi cu UEFA.

Există temeri cu privire la situaţia din lotul norvegienilor după ce Omar Elabdellaoui, fundaşul naţionalei Norvegiei, a fost depistat cu COVID-19, vineri, cu două zile înaintea meciului cu România.

Romania – Norvegia. În cazul în care meciul nu se joacă, UEFA poate decide ca România să câștige la „masa verde”, cu 1-0, sau să reprogrameze partida.

Fundaşul dreapta norvegian a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, chiar înaintea meciului cu România din Liga Naţiunilor, a confirmat, vineri, federaţia de la Oslo. Prin urmare, selecţionerul Lagerback a decis să anuleze antrenamentul de vineri, iar oficialii federali au confirmat că se află în contact cu UEFA şi autorităţile sanitare pentru a primi informaţii referitoare la protocol.

Federaţia Norvegiană de Fotbal a fost de asemenea în permanent contact cu Federaţia Română, iar din informaţiile Football.no, elevii lui Lagerback ar fi apţi pentru jocul cu România.

Meciul România – Norvegia este programat, duminică, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, în etapa a V-a a Grupei A a Diviziei B a Ligii Naţiunilor. În aceste condiţii, conferinţa de presă şi antrenamentul oficial ale Norvegiei, programate azi, la Arena Naţională din Bucureşti, se anulează.

Conferinţa de presă şi antrenamentul oficial al României se vor desfăşura după cum era programat:

16:45 – conferinţa la care vor participa Alexandru Maxim şi Mirel RădoI

17:15 – antrenamentul oficial, deschis primele 15 minute presei.

Precizări de la FRF despre meciul Romania – Norvegia

Și FRF a confirmat problemele care au apărut în privința deplasării naționalei Norvegiei la București.

”Delegația Norvegiei trebuia să decoleze astăzi spre România, urmând să aterizeze în această după-amiază la București.

Autoritățile naționale din țara nordică au decis însă să nu permită ieșirea jucătorilor și staff-ului din țară, în contextul situației influențate de pandemia COVID la lotul norvegian, a anunțat federația de la Oslo.

Zborul lor de astăzi a fost anulat, delegația rămâne în țară și așteaptă o nouă evaluare a situației din partea autorităților, fiind în contact permanent și cu UEFA.

În aceste condiții, conferința de presă și antrenamentul oficial ale Norvegiei, programate azi, la Arena Națională din București, se anulează”, se arată într-un comunicat al FRF.