Ludovic Orban nu mai este preşedintele Camerei Deputaţilor. Postul a devenit vacant

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. După vacantarea funcţiei, Biroul Permanent va numi un interimar până la alegerea unui nou preşedinte.

18 oct. 2021, 17:01
Ludovic Orban nu mai este preşedintele Camerei Deputaţilor. Postul a devenit vacant

România rămâne fără al treilea om în stat. Ludovic Orban nu va mai fi preşedintele Camerei Deputaţilor. Anunţul privind vacantarea funcţiei a fost făcut, în plen, de vicepreşedintele Camerei de la PNL, Florin Roman, care îşi doreşte şi să preia funcţia, interimar la Camera Deputaţilor, scrie news.ro.

Citeşte şi: Audierea miniştrilor propuşi în Guvernul lui Dacian Cioloş va începe mâine. Când este votul decisiv. „Nu e momentul pentru un experiment”

Co-preşedintele AUR, George Simion, a cerut cuvântul şi s-a contrat cu liberalii, de la tribună. „Păcat că nu e domnul Orban. Ăsta micu care respiră greu de la PNL, spuneţi! Păcat că nu e domnul Orban, regretăm că nu mai preşedinte al Camerei şi sperăm ca viitorul preşedinte să fie o persoană respectabilă şi nu neapărat din rândurile PNL”, a spus liderul AUR.

După vacantarea funcţiei, Biroul Permanent va numi un interimar până la alegerea unui nou preşedinte.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat deja că va avea o propunere de preşedinte al Camerei, în timp ce PNL îl propune pe Florin Roman interimar după demisia lui Ludovic Orban.

Citeşte şi: USR nu vrea alegeri anticipate. Anca Dragu: „Liberalii trebuie să spună și de ce refuză un guvern monocolor”


loading...