România se pregăteşte să preîntâmpine DEZASTRUL unui TSUNAMI

Publicat: Marţi, 28 Octombrie 2014 21:31 // Actualizat: Marţi, 28 Octombrie 2014 22:43 // Sursa: romaniatv.net

Circa douăzeci de ţări cu ieşire la Marea Mediterană, Marea Neagră şi Oceanul Atlantic, printre care şi România, sunt testate de către UNESCO pentru a determina în ce măsură sunt pregătite să facă faţă unui tsunami, relatează marţi The Daily Telegraph, citată de Agerpres.

Croaţia, Cipru, Egipt, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Liban, Malta, Monaco, Maroc, Portugalia, România, Rusia, Spania, Suedia, Turcia şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord vor fi ţările testate de organizaţie în următoarele trei zile, urmând ca alte 19 ţări să fie testate pe viitor.

Potrivit site-ului UNESCO, patru simulări de tsunami vor fi organizate în statele menţionate în perioada 28-30 octombrie.

Citeşte şi Senzori de alertă pentru tsunami, la Marea Neagră

Scopul exerciţiului este de a testa reactivitatea ţărilor care iau parte la Sistemul de Avertizare Timpurie pentru Tsunami în Atlanticul de Nord-Est, Marea Mediterană şi în mările conexe, stabilit sub egida Comisiei Oceanografice Interguvernamentale a UNESCO (IOC).

Exerciţiul, numit NEAMWave14, se bazează pe un scenariu în care patru cutremure generează două tsunami în Marea Mediterană, unul în Oceanul Atlantic, iar un al patrulea în Marea Neagră.

Exerciţiul se va dovedi o oportunitate de a testa eficienţa sistemelor de comunicaţii care se ocupă de transmiterea alertelor de tsunami, iar, în unele ţări, de a stabili dacă autorităţile responsabile de siguranţa publică sunt pregătite să se confrunte cu o astfel de ameninţare.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 oct 09:22
Răspunde | Votează email 0 email
ionut
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]
1
EUR
4.8358
RON
14 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H