România a trecut la ORA DE IARNĂ. Nu uitaţi să vă potriviţi ceasurile

Publicat: Sâmbătă, 24 Octombrie 2015 17:12 // Actualizat: Duminică, 25 Octombrie 2015 08:59 // Sursa: romaniatv.net

România a trecut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00, iar ziua de 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă din an.

ORA DE IARNĂ 2015. Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie. Pentru trecerea la ora oficială de iarnă, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel că duminică 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului.

Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficială de iarnă, nu va modifica mersul trenurilor în vigoare până la 25 octombrie. Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 24 spre 25 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

ORA EXACTA ROMANIA: Cum afli cât e ceasul după SCHIMBAREA OREI DE IARNĂ 2015

În noaptea de sâmbătă spre duminică, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

ORA DE IARNĂ 2015: "Bucuraţi-vă de o oră în plus de somn cât puteţi"

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale are loc tot în 25 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina trenurile vor circula după orarele din mersul de tren în vigoare.

Conform Convenţiei fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că, la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus. Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie), în sens pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale - ora fusului 1 şi a Europei Orientale - ora fusului 2.

Citeşte şi ORA DE IARNĂ 2015. Când se schimbă ora şi ce se întâmplă cu mersul trenurilor

România se află în fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie şi martie (cea a lunilor de iarnă) este denumită "timpul legal român".

Convenţia a fost semnată de România în 1979, iar în 1997, prin ordonanţă guvernamentală, orarul de vară a fost din nou corelat cu cel practicat în ţările Uniunii Europene. În 1996, ţinând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.

CÂND TRECEM LA ORA DE IARNĂ 2015. Care este ziua care va avea 25 de ore

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 oct 21:01
Răspunde | Votează email 0 email
MIRELA
Bani online!
Daca v-ati saturat sa cautati oferte cu adevarat serioase, acum e timpul sa va opriti, pentru ca aici veti gasi ceva ce e deja demonstrat! Puteti castiga bani online, cu un efort inteligent, in timpul liber!
Trebuie sa aveti calculator, conexiune la internet, sa stiti sa folositi emailul, documente word si pdf. Tot aici veti invata totul gratuit! Numai cand va hotarati cu seriozitate,
cereti detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
24 oct 17:44
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Oare Ora de Iarna nu ar Fi Bine , ca se schimbe la Ora 18:00 , ca la Ora 18:00 este Cina de Seara . Dar asa la Ora 4:00 de Dimineata a Datei de 25 Octombrie 2015 , eu Trebuie sa stau Treaz pana la Ora 4:00 de Dimineata , ca sa dau Ceasul cu O Ora Innapoi , pentru a Dormi cu o Ora Mai Mult . Asa ca pana la Ora 4:00 de Dimineata eu am de Lucru , a a Coase de Mana o Perdea de Iarne . Adica o Perdea Dubla din Stofa de Mobila , deoarece Caloriferele sunt Reci pana la 01 Noiembrie 2015 , iar dupa aceea , Caloriferele v-or fi Calii !
24 oct 17:23
...ora 4.00 urmând să devină ora 3.00, iar ziua de 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă din an. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7800
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H