România trimite Bulgariei 80.000 saci de nisip ca ajutor de urgenţă

România va trimite Bulgariei un ajutor de urgenţă constând în 80.000 saci de nisip, în urma solicitării adresate Uniunii Europene de către ţara vecină, a anunţat premierul interimar Cătălin Predoiu, relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 13:40
România trimite Bulgariei 80.000 saci de nisip ca ajutor de urgenţă

Decizia a fost luată prin hotărâre adoptată în şedinţa de miercuri a Guvernului interimar. Sacii provin din Rezerva Administraţiei Naţionale a Apele Române şi vor ajunge în Bulgaria în cursul zilei de joi, a mai spus Predoiu.

Zăpada care s-a topit la sfârşitul săptămânii trecute şi precipitaţiile sub formă de ploaie şi ninsoare au provocat inundaţii masive în sudul Bulgariei, în regiunea Haskovo.

Un baraj rupt a provocat inundaţii în satul Biser din regiunea Haskovo, unde au murit opt persoane. Autorităţile au decretat miercuri zi de doliu naţional pentru comemorarea victimelor.

Bazinele de apă şi râurile s-au revărsat şi în regiunea Kardjali din sudul Bulgariei, precum şi în alte zone ale ţării.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Sofia Echo, Bulgaria a cerut asistenţă din partea Mecanismului de Protecţie Civilă al Comisiei Europene.

Comisarul european bulgar, Kristalina Gheorghieva, care deţine portofoliul privind ajutorul umanitar, a declarat că Bulgaria va primi cel mai probabil ajutor european, dar a subliniat că aproape toată Europa se confruntă cu vreme rea.