Românii, furioși la culme, după ce proprietarul unei pensiuni s-a arătat enervat pentru că turiștii vin cu aeroterma de acasă. ”Nu mai fiți nesimțit”

Unii turiști sunt nemulțumiți legat de condițiile din pensiuni, mai ales pe timpul iernii, când este mult prea frig. Astfel că, au găsit soluția, adică, românii aleg să vină cu aeroterma de acasă. Totuși, proprietarii pensiunilor nu sunt deloc mulțumiți de asta. Iată despre ce e vorba.

12 ian. 2024, 12:40
Românii, furioși la culme, după ce proprietarul unei pensiuni s-a arătat enervat pentru că turiștii vin cu aeroterma de acasă. ”Nu mai fiți nesimțit”

Turiștii care se cazează în pensiuni au nemulțumiri legate de condiții sau de proprietari și le expun în mediul online, ca oricare alt român.

Citește și Ce a păţit un turist cazat în pensiunea de la munte a Andreei Esca. „Nu îmi mai doresc o astfel de experienţă”

Chiar și cei care au afaceri în turism și închiriază spații de cazare se plâng de neplăcerile create de unii clienți.

Este și cazul unui bărbat care deține o pensiune și îi critică pe turiștii care vin cu aeroterme de acasă.

„Nesimțirea la români nu are limite, îi setezi căldură la 23 °C și el vine cu aeroterma de acasă și face 29°C, cum se face că orice turist străin mă roagă să las temperatura la 21°C că este prea cald, chiar nu înțeleg, suntem un popor friguros sau am rămas cu sechele de pe timpul lui Ceaușescu? ”, a scris proprietarul unei pensiuni pe grupul Cazare pensiuni în România.

Postarea a strâns peste 600 de comentarii cu opinii pro și contra, iar unii dintre cei care au comentat sunt și ei proprietari de pensiuni.

„Nu toată lumea se poate adapta la 21/22 de grade, doar să nu plătească ei! Nu pot merge în concediu să tremur….nu cred că nimeni ia aerotermă de acasă doar să le facă pagubă, dar dacă mergi în vacanță cu copii și îi îmbolnăvești doar că așa cred ei că e temperatura normală”, a spus un turist.

„Dar de ce să îi setați dumneavoastră? Fiecare să aibă posibilitatea de a seta ce temperatura vrea”, a fost o altă părere.

„În hotelurile și pensiunile civilizate îți setezi tu temperatura, dar mai sunt unii care ei vor bani fără prea multe sacrificii!”, a fost părerea altcuiva.

„Am dormit toți patru îmbrăcați”

Fie din poziția de turist sau din cea de proprietar, românii și-au spus opiniile cu părere la postarea de pe Facebook.

„Este pentru prima dată când aud despre așa ceva și am fost în destule locuri și în România și în afară României, cu 2 copii! Niciodată nu ne-a spus nimeni ce temperatura să păstrăm, am simțit că era frig pentru noi? Am pornit clima fără nici o problema. Acesta e un lucru de luat în calcul pentru proprietari, nu poți impune unui om la ce temperatura să stea, omul poate nu se simte confortabil la 23 de grade, creșteți prețul și îți asumi deși la ce prețuri sunt, ar putea folosi oamenii și 30 grade fără să comenteze nimeni nimic”, a mai scris un român.

„Lăsați oamenii să își facă temperatura care le e lor convenabilă și nu mai fiți dumneavoastră nesimțit așa cum îi numiți pe turiști să îi verificați cât de cald și-au făcut în casă. Dacă aveți într-adevăr o problema cu asta, postați promovarea vilei cu tot cu această info”, a scris un alt turist.

„Eu cu 2 copii mici, cu siguranță nu aș sta în cameră cu 21-23 grade! Îmi e mie frig, d-apoi lor”, a scris o mamă.

Citește și Florin Dumitrescu, răsfăț cu familia într-o locație de lux. Cât costă o noapte de cazare la pensiunea preferată de celebrul bucătar

„E o regulă că toată lumea să suporte această temperatură sau cum? Eu dacă plătesc pentru un serviciu vreau confortul de acasă măcar, nu plec de acasă de la 28 grade la 21, serios. Ce am tras acum 2 ani la Sinaia, am dormit toți 4 în pat îmbrăcați, că era setată la 18 grade și colac peste pupăză, s-a stricat și pe la 3 dimineața erau vreo 10 grade în casă ..în mai am fost la Moieciu și s-a nimerit frig/ploaie. Să aflăm acolo că au oprit căldură din aprilie și nu avem deloc în camere. 3 zile cât am stat nici nu am făcut baie, unde naiba să faci baie la 14 grade în camera/baie?? Cu copii mici”, a scris o turistă care a avut vacanțe mai puțin norocoase.