Românii nu vor mai putea împărți parolele conturilor Netflix. Ce beneficii vor primi în schimb utilizatorii platformei de streaming

Netflix a anunțat că va interzice folosirea la comun a conturilo de către mai multe gospodării, inclusiv în România.

24 mai 2023, 08:37
Românii nu vor mai putea împărți parolele conturilor Netflix. Ce beneficii vor primi în schimb utilizatorii platformei de streaming
Netflix nu mai permite partajarea parolei

Netflix a transmis, marți, că va lua măsuri pe aproape toate piețele sale impotriva folosirii la comun a conturilor de către mai multe gospodării, inclusiv în România, practică știută și sub denumirea de „partajarea parolei” sau „password sharing”.

„Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor”, a transmis compania.

„Transferă un profil”  este o nouă funcție care permite oricărei persoane care utilizează un cont Netflix existent să își mute profilul pe un abonament nou, iar „Achiziționează un extra abonat” permite folosirea contului la comun cu cineva care nu locuiește cu titularul abomnamentului pentru încă 2,99 euro pe lună.

Citește și: O nouă platformă de streaming în România. Concurență serioasă pentru Netflix, Hbo Max și Disney Plus

Măsura cu taxă suplimentară a fost introdusă, ca test, în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Clienții de aici pot adăuga un cont pentru cei din afara gospodăriei pentru un cost suplimentar de 7,99 de dolari canadieni pe lună de persoană în Canada, 7,99 dolari neozeelandezi în Noua Zeelandă, 3,99 euro în Portugalia și 5,99 euro în Spania.

Pierderile Netflix aduse de noile măsuri

În Spania, țară unde măsura a fost deja testată, Netflix a pierdut peste un milion de utilizatori în primele trei luni ale acestui an, dar compania spune că scăderea este temporară, înainte ca utilizatorii să obțină conturi proprii.

La noi în țară, prețul este ceva mai mic, la fel ca abonamentul de bază care în luna februarie a scăzut la 4,99 euro.

Compania estimează că peste 100 de milioane de persoane folosesc un cont pentru care nu plătesc, la nivel global, însă nu a prezentat cifrele defalcate în funcție de țară.

Netflix stabilește locuința celui care plătește abonamentul ca fiind locul în care el se uită pe platformă la un TV și pe baza IP-ului folosit de dispozitiv.

Citește și: Disney anunță concedieri de amploare! 7.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă

Adresa poate fi resetată folosind aplicația pe un TV sau un dispozitiv conectat la un TV prin folosirea unui link de verificare trimis la numărul de telefon sau adresa de e-mail asociată contului.

„Folosim informații precum adrese IP, ID-uri ale dispozitivelor și activitatea contului pentru a stabili dacă un dispozitiv logat în contul tău face parte din gospodăria ta Netflix. Nu colectăm date GPS pentru a încerca să stabilim locul fizic exact în care se află dispozitivele tale.

În cazul în care o gospodărie Netflix nu a fost stabilită, vom încerca să stabilim una automat pe baza adreselor IP, ID-urilor dispozitivelor și activității contului”, a explicat compania.