Românii, pretenţii mari în carantină: „A cerut somon şi vită, că are alergie”

Perioada de carantină le-a adus dosare penale şi amenzi mai multor români care s-au întors din țări cu focare de boală ori au intrat în contact cu bolnavi confirmați.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 09:27
Românii, pretenţii mari în carantină: „A cerut somon şi vită, că are alergie”

Şi fostul internaţional Răzvan Raț, care şi-a pus la dispoziţie hotelul, a trecut printr-o experienţă neobişnuită.

Am avut un bărbat care a spus că nu poate mânca decât file de somon şi vită, că are alergie la altceva. Și i-am spus că sunt meniuri prestabilite, că nu se poate. A încercat şi el. Şi nu, nu a avut alergie„, a declarat Răzvan Raţ, potrivit stirileprotv.ro.

Toţi românii care vin din aceste zone intră direct în carantină

Numărul ţărilor aflate în „zona roşie” ca urmare a epidemiei de coronavirus a ajuns la 12. Până acum, pe această listă se aflau doar cinci ţări: Italia, Franța, Germania, Spania și Iran. Persoanele care se întorc din aceste ţări intră automat în carantină instituţionalizată, timp de 14 zile.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, ţările considerate ”zone roşii” sunt: Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia. 

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 2738 persoane infectate cu COVID-19 până la 2 aprilie. Circa jumătate din cazuri, la Bucureşti şi Suceava

Restul ţărilor sunt considerate a face parte din aşa-numita „zonă galbenă”. INSP precizează că toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională sunt obligate să se autoizoleze la domiciliu tot pe o perioadă de două săptămâni.

Lista actualizată intră în vigoare de la data de 3 aprilie, ora 00.00.