Românii şi-ar putea plăti vacanţele cu monede virtuale. Premieră în România

Românii şi-ar putea plăti vacanţele în cele mai exclusiviste hoteluri din lume, private jet-uri şi yahturi de lux cu monede virtuale. O firmă românească le oferă clienţilor săi posibilitatea de a-şi plăti concediile cu criptomonede.

25 ian. 2022, 23:23
Românii şi-ar putea plăti vacanţele cu monede virtuale. Premieră în România

Românii şi-ar putea plăti vacanţele cu monede virtuale. Prima agenţie de turism românească oferă clienţilor săi posibilitatea de a-şi plăti concediile în cele mai scumpe locaţii cu criptomonede.

Românii şi-ar putea plăti vacanţele cu monede virtuale

Citeşte şi Elon Musk, previziuni pentru 2022: criptomonede, umanoizi şi alte droguri

Începând de acum, cei care deţin monede virtuale le pot folosi pentru a-şi plăti vacanţele în cele mai exclusiviste hoteluri, private jet-uri şi yahturi de lux, potrivit antena3.  

Este prima dată în România când monedele virtuale pot fi folosite pentru plata concediilor. Experţii în domeniu spun că acest trend se va dezvolta mult mai mult în următorii ani.

Românii sunt tot mai interesați de criptomonede. Potrivit unui studiu, unul din 10 tranzacționează sau minează monedele virtuale.

Rusia interzice utilizarea și minarea de criptomonede. Bitcoin ar putea să se prăbușească sub 40.000 de dolari

Rusia interzice utilizarea și minarea de criptomonede. Bitcoin ar putea să se prăbușească sub 40.000 de dolari, pentru că Rusia a propus interdicția privind utilizarea și mineritul criptomonedelor pe teritoriul rus.

Banca centrală rusă susține că moneda digitală reprezintă un risc pentru „stabilitatea financiară și suveranitatea politicii monetare„, mai scrie Reuters.

Rusia s-a arătat împotriva criptomonedelor, argumentând că acestea ar putea fi folosite în spălarea de bani sau pentru finanțarea terorismului. Totuși, a oferit monedelor virtuale statut legal în 2020, dar a interzis utilizarea lor ca mijloc de plată.

Banca centrală a Rusiei spune că este necesar să se stabilească o interdicție privind organizarea emiterii, eliberării, organizării circulației criptomonedelor în Rusia și stabilirea răspunderii pentru încălcarea acestei reguli.

„Ar trebui dezvoltate mecanisme de identificare a tranzacțiilor și a persoanelor care le efectuează după introducerea interdicției. Ar trebui dezvoltate mecanisme de blocare a operațiunilor care vizează cumpărarea sau vânzarea de criptomonede. Ar trebui identificat un organism autorizat, care să implementeze măsuri în acest sens”, notează Banca Centrală.

Citeşte şi Mirajul criptomonedelor devine coşmar! Noi căderi masive pe toată piaţa crypto după un anunţ al FED! Milioane de speculanţi sunt disperaţi