ROMANUL anului cu cel mai CIUDAT TITLU a câştigat trofeul Diagram

Romanul "Cum să-ţi protejezi de goblini coteţul de găini/ Goblinproofing One's Chicken Coop", de Reginald Bakeley, a fost distins cu trofeul Diagram pentru romanul anului cu cel mai ciudat titlu, cartea câştigând 38% dintre voturile cititorilor.

23 mart. 2013, 12:30
ROMANUL anului cu cel mai CIUDAT TITLU a câştigat trofeul Diagram

Mai mult de 1.000 de împătimiţi de lectură au votat pe site-ul welovethisbook.com pentru a alege câştigătorul celei de-a 35-a ediţii a premiilor Diagram. Printre nominalizările acestui an s-au aflat şi „Cum au schimbat lumea învelitorile pentru ceainice/ How Tea Cosies Changed the World”, de Loani Prior, „Was Hitler Ill?” („Era Hitler bolnav?”), de Hans-Joachim Neumann şi Henrik Eberle, „How to Sharpen Pencils” („Cum să ascuţi creioane”), de David Rees, „Lofts of North America: Pigeon Lofts” („Mansarde din America de Nord: Mansarde pentru porumbei”), de Jerry Gagne, şi „In God’s Doodle: The Life and Times of the Penis” („Mâzgăleala Domnului: Viaţa şi faptele penisului”), de Tom Hickman, potrivit Mediafax.

Citeşte şi „Mâzgăleala Domnului: Viaţa şi faptele penisului”, printre cele mai ciudate titluri de carte

Cartea câştigătoare, „Cum să-ţi protejezi de goblini coteţul de găini”, oferă „sfaturi practice” despre cum pot fi alungate „vrăjile şi duhurile” din casă.

Anul trecut, volumul „Cooking with Poo” a câştigat premiul Diagram pentru cel mai ciudat titlu de carte, distincţie decernată anual de revista britanică The Bookseller. Cartea „Cooking with Poo” („Să gătim cu Poo”) este scrisă de bucătarul-şef din Bangkok Saiyuud Diwong. Femeia este poreclită „Poo”, cuvânt care în limba thailandeză înseamnă „crab”, dar care în engleză este varianta pe care o folosesc de obicei copiii pentru „fecale”.

Citeşte şi Scriitorul rus Vladimir Makanin a primit Premiul European pentru Literatură, pe 2012

Premiul Diagram a fost iniţiat în 1978 de Bruce Robinson pentru a înlătura plictiseala de la Târgul de Carte de la Frnakfurt. Primul câştigător al premiului Diagram a fost cartea „Al doilea workshop internaţional despre şoarecii nud/Second International Workshop on Nude Mice”.

Printre volumele nominalizate în anii anteriori s-au numărat „Estonian Sock Patterns All Around the World” („Tipare de şosete estoniene în toată lumea”), „The Mushroom in Christian Art” („Ciupercile în arta creştină”) şi „Managing a Dental Practice the Genghis Khan Way” („Cum să faci afaceri ca dentist în stilul lui Ginghis Han”).