Romenergo deţine concertat 5% din capitalul SIF Banat-Crişana

Firma Romenergo, condusă de un administrator al SIF Banat-Crişana (SIF1), Dragoş George Bîlteanu, a anunţat vineri că reţine concertat 5% din acţiunile societăţii de investiţii financiare.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 21:34
Romenergo deţine concertat 5% din capitalul SIF Banat-Crişana

Romenergo a cumpărat miercuri şi joi un pachet reprezentând 4% din acţiunile SIF Banat-Crişana de la Banca Transilvania şi alte cinci subsidiare, cu aproape 30 milioane lei (6,9 milioane euro), majorându-si astfel participaţia de la 0,86% la 4,86%.

Diferenţa de până la 5%, este deţinută de Industrialexport, Aris Consult Invest şi Bîlteanu. Pragul maxim de deţinere la SIF-uri de 5% a intrat în vigoare în luna ianuarie.

Bîlteanu este director general la Romenergo şi administrator la SIF din 2010, cu un mandat de patru ani.

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice, dar are şi activităţi de producere de energie, distribuţie şi furnizare. Firma este controlată de Romenergo Holdings, înregistrată în Cipru.

Banca Transilvania a anunţat săptămâna trecută că a convenit cu SIF Banat-Crişana stingerea unor litigii privind unele decizii AGA atât de la BT, cât şi de la societatea de investiţii financiare.

La finalul lunii octombrie, grupul Banca Transilvania, din care fac parte mai multe firme şi persoane fizice, controla un pachet de 14,8% din acţiunile SIF Banat-Crişana, potrivit societăţii de investiţii financiare.

Acţiunile SIF Banat-Crişana au închis sesiunea de miercuri la un repţ de 1,215 lei. La această cotaţie, capitalizarea societăţii de investiţii financiare este de 666,85 milioane lei (153,1 milioane euro).