Cea mai bogată femeie din România a trecut prin momente de groază. „Ok, acum murim!”

Românca Romina Gingașu (31 de ani), soția lui Piero Ferrari (78 de ani), unul dintre proprietarii Scuderiei Ferrari, a cărui avere este cifrată la aproximativ 6,3 miliarde de euro, locuiește în Italia alături de partenerul său, însă deseori călătorește în România.

09 ian. 2024, 22:09
Cea mai bogată femeie din România a trecut prin momente de groază. „Ok, acum murim!”

Cu o avere în valoare de 6,5 miliarde de dolari, Romina Gingaşu este cea mai bogată româncă, în timp ce Ion Țiriac are o avere estimată de Forbes la aproximativ două miliarde de dolari.

Romina Gingaşu  a povestit recent despre un moment care a marcat-o. În timp ce se afla pe o autostradă din Italia, Romina se afla în mașină cu soțul ei și a trecut prin mari emoții.

”Eram într-un Ferrari, condus de către Pierro. La un moment dat am văzut pe bord că am atins viteza de 270 de km/h. Atunci am zis: ‘ok, acum murim!’. Dar, până la urmă totul a fost bine”, a dezvăluit Gingașu, la Pro TV.

Romina Gingașu și Piero Ferrari, apariție spectaculoasă la Festivalul de Film de la Veneția. Românca a strălucit într-o rochie roșie și un colier de 1 milion de euro

Miliardara, născută la Călărași, a mai spus că și ei îi place să conducă, dar nu atinge astfel de viteze. ”Și eu conduc, dar nu mă aventurez așa. Mi se pare corect. În plus, noi trăim o viață modestă. Spre exemplu, cu Ferrari-ul mergem doar sâmbăta. Eu mă preocup mai mult de treburile mele”, a mai spus Romina Gingaşu în emisiunea ”La Măruță”.

Romina Gingașu, soția lui Piero Ferrari: „Am ales cu inima, să îmi construiesc un cămin alături de un om extraordinar”

Românca a absolvit Ingineria Motoarelor de Avion la Academia Tehnică Militară din București, fiind singură fată din grupă, scrie Forbes.

În paralel, a lucrat pentru Evo Jet Services, o companie americană, care se ocupa de logistica zborurilor armatei americane, și a profesat timp de patru ani ca Handling Supervisor pentru avioanele (și echipajele aferente) care aterizau pe teritoriul României, informează sursa citată.

„În 2016, am încercat să îi vând un avion privat Global 6000 lui Piero Ferrari, însă destinul ne-a vrut împreună. În momentul în care am decis să îmi construiesc o familie alături de Piero Ferrari, primisem o ofertă de job importantă în domeniul vânzărilor de avioane militare.

În acel moment, a trebuit să fac cea mai importantă decizie a vieții mele și am mers totuși la interviu pentru a îmi demonstra ‘că pot’. La final de interviu, când mi s-a spus că am trecut cu succes și trebuie să mă mut la Paris, am refuzat și am ales cu inima, să îmi construiesc un cămin alături de un om extraordinar.

Aveam 24 de ani. A fost o decizie pe care nu o voi regreta niciodată!”, a declarat Romina Gingașu, pentru Forbes.

Romina Gingaşu a dezvăluit de ce a ales să meargă cu Dacia prin București

Românca Romina Gingașu (31 de ani), soția lui Piero Ferrari (78 de ani), unul dintre proprietarii Scuderiei Ferrari, a cărui avere este cifrată la aproximativ 6,3 miliarde de euro, locuiește în Italia alături de partenerul său, însă deseori călătorește în România.

Căsătorită cu omul de afaceri în 2021, Romina Gingașu investește pe piața imobiliară din România încă din 2016, dar nu vine în București doar în ”interes de serviciu”.

Piero Ferrari s-a îndrăgostit de țara noastră, iar de curând, soția sa a dezvăluit că cei doi au văzut cele mai frumoase locuri din Capitală de pe bancheta din spate a unei Dacii, în ciuda faptului că pot avea orice mașină din lume.

Romina Gingașu a explicat că se simte responsabilă, ca româncă, să dețină o Dacia, așa cum pentru italieni e un lucru normal să-și cumpere un Fiat, indiferent de situația materială.

În plus, aceasta a dezvăluit care e singura marcă de mașină dintre cele de top care-i ”lipsește” din garaj: ”Oricum, noi avem foarte multe mașini… în afară de Mercedes (n.r.- rivala celor de la Ferrari în F1)”, a spus Romina Gingașu, potrivit DigiFM.

”Vine (n.r.- Piero Ferrari) în fiecare lună (n.r.- în România). Îi place, are prieteni. România este diferită de Italia. Ne place să venim pentru câteva zile. Totul aici (n.r.- în Italia) este despre Ferrari, ne deconectăm puțin. Ne-am cumpărat o Dacia și acum o lună ne-am plimbat prin București. Avem șofer”, a transmis Romina Gingașu.

Piero Ferrari, moștenitorul imperiului Ferrari, jefuit de primul salariu

Piero Ferrari, moștenitorul imperiului Ferrari, a rămas fără banii din primul salariu, după ce s-a angajat tocmai în fabrică tatălui său. Banii, pe care voia să-i economisească, au fost furați din casă în timp ce el era la restaurant. Ferrari a povestit această întâmplare la Digi24 în cadrul primului interviu acordat vreodată de Piero Ferrari împreună cu soția sa, Romina Gingașu, unei televiziuni din România.

Romina Gingașu, investiție de 2.000.000 de euro în România. Cum a fost surprinsă soția lui Piero Ferrari în Capitală

„Primul loc de muncă a fost în 1965, la Maranello. M-am angajat în noiembrie, pentru că în octombrie a murit bunica mea, mama tatălui meu. Ea i-a scris tatălui meu că ar vrea ca Piero să lucreze la Maranello, să lucreze cu el acolo. Tatăl meu, luna următoare, m-a adus la Maranello. În prima zi, m-a dus într-o sală mare și mi-a arătat arhiva. Mi-a spus că este plină de piese stricate de la mașini de curse. Mi-a zis să fac un raport pentru toate piesele stricate, ca să țin minte greșelile făcute. Fiecare piesă stricată erau o cursă pierdută. Și m-am apucat de treabă. Am ținut primul salariu într-un sertar din camera mea. Am lăsat o fereastră deschisă când am ieșit la cină cu mama mea, iar un hoț a venit și mi-a luat salariul.”