Romney, mormonul care şi-a propus să ajungă la Casa Albă

Mitt Romney a înregistrat prima victorie importantă pentru obţinerea învestiturii republicane în cursa pentru preşedinţia Statelor Unite. Fost guvernator de Massachusetts, Romney este un mormon extrem de bogat şi tânjeşte să ajungă la Casa Albă de mai mulţi ani.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 15:25
Romney, mormonul care şi-a propus să ajungă la Casa Albă

Mitt Romney încearcă să îşi construiască imaginea de personaj serios într-un Partid Republican marcat din ce în ce mai mult de nemulţumirea electoratului. El îşi alege apariţiile publice cu grijă. Se pronunţă numai asupra unor subiecte de importanţă naţională şi se îndepărtează de luptele interne din formaţiune.

„Nu vreau să transform, aşa cum spune preşedintele, fundamental America, în ceva de nerecunoscut. Vreau să restaurez principiile care au făcut din America speranţa Pământului. Iubesc libertăţile noastre. Iubesc Constituţia noastră. Iubesc pământul nostru. Iubesc poporul nostru. Iubesc faptul că este tărâmul tuturor posibilităţilor. Lăsaţi-ne să reconstruim America şi să facem din acest pământ speranţa planetei. Vă mulţumesc pentru ajutor!”, a declarat acesta, potrivit Reuters.

Mitt Romney susţine puncte de vedere ale republicanilor de centru – vrea să reducă impozitele, să limiteze reglementările federale şi să taie cheltuielile bugetare. Adesea însoţit în campanie de soţia sa Anne, care vorbeşte cu uşurinţă despre lupta ei cu scleroza în plăci, şi de cei cinci fii, el încarnează un ideal de familie prosperă tradiţională. Romney le-a dat întâlnire alegătorilor pe 10 ianuarie, în New Hampshire, unde va avea loc următorul scrutin.