Rulotă sfâşiată de urşi în Bucegi. Imagini virale pe Tik-Tok VIDEO

Legea românească încă permite să campezi în sălbăticie, tot mai puțin, e drept, dar încă poți să-ți pui cortul sau rulota într-o poiană la marginea râului. O faci pe riscul tău, urşii fiind atraşi de mâncarea adusă în pădure.

28 nov. 2022, 19:05
Rulotă sfâşiată de urşi în Bucegi. Imagini virale pe Tik-Tok VIDEO

Românii preferă confortul hotelurilor sau măcar al pensiunilor, dar înceracă şi senzaţii tari printr-un weekend petrecut la cort sau rulotă. Cei mai moderaţi merg cu rulota, dar pe toţi îi leagă ceva, ursul carpatin.

Drumeţie cu peripeţii pentru doi turişti, în zona Lacului Roşu: au dat nas în nas cu o ursoaică însoţită de doi pui

Urșii nu se sfiesc să cotrobăie noaptea după resturi prin tabără, uneori și ziua în amiaza mare. Dar pentru cei dornici de puțină aventură, ăsta e și farmecul.  Nu însă şi dacă rulota din imaginile de mai jos este distrusă în totalitate. Imaginile sunt din această toamnă, dar acum au devenit virale pe Tik Tok.

În România sunt peste 100 de campinguri omologate de Ministerul Turismului, cu diverse grade clasificare, de la cele care trebuie să aibă minimum cerut în autorizația de funcționare, adică toalete, până la cele care au toate dotările – grupuri sanitare cu dușuri cu apă caldă, curent electric, apă curentă, frigidere, loc special amenajat pentru grătar, spălătoare de vase și rufe, și care sunt similare campingurilor din occident. La 4 stele, un camping trebuie să aibă o cabină de duș închisă, un lavoar și o toaletă la 10 persoane, iar la o stea toate aceste dotări sunt raportate la 30 de persoane.

Tragedie în Bucegi. O femeie de 24 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut 200 de metri în gol. UPDATE: Trupul a fost recuperat de salvamontişti

„În România sunt oameni cu venituri cel putin medii care practică turismul cu rulota și de multe ori cu studii superioare. Sunt oameni care apreciază altfel de lucruri, nu neapărat confortul. Vor altceva de la o călătorie, liniște, natură, alt tip de socializare – în serile din camping altfel se leagă lucrurile decât într-o cameră de hotel”, spune Dan Casandroiu, care împreună cu soția, Oana, gestionează site-ul www.takethelongwayhome.eu.