Rusia a blocat total WhatsApp și Instagram! Niciun rus nu mai are acces! Putin e disperat să-i țină pe cetățenii lui „pe întuneric” să nu afle că pierde războiul din Ucraina!

Rusia vrea să blocheze și Instagram și WhatsApp, catalogâng Meta drept o "organizație extremistă".

11 mart. 2022, 15:30
Rusia a blocat total WhatsApp și Instagram! Niciun rus nu mai are acces! Putin e disperat să-i țină pe cetățenii lui „pe întuneric” să nu afle că pierde războiul din Ucraina!

După anunțul companiei Meta, care a transmis că permite utilizatorilor săi să partajeze mesaje de amenințare la adresa Kremlinului, Rusia a decis să blocheze Instagram și WhatsApp pe teritoriul său.

„În conformitate cu Legea federală „cu privire la combaterea activității extremiste”, Parchetul General al Federației Ruse a trimis o cerere la instanță pentru a recunoaște Meta Platforms Inc. drept organizație extremistă și a interzice activitățile sale pe teritoriul Federației Ruse” a anunțat vineri Parchetul General al Federației Ruse.

Pentru Instagram, Rusia este a cincea cea mai mare piață a lumii, cu peste 65 milioane de useri. La fel este și în cazul WhatsApp: Rusia este a cincea cea mai mare țară pentru aplicație, cu aproape 70 milioane de useri.

Facebook şi Instagram permit incitarea la ură împotriva soldaţilor ruşi

Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, aduce modificări temporare politicii privind discursul instigator la ură pentru utilizatorii din Europa de Est și Caucaz.

Utilizatorii de Facebook și Instagram din unele țări vor avea voie să facă apel la violență împotriva soldaților ruși, în contextul invaziei Ucrainei, după ce compania-mamă Meta a făcut o schimbare temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură, scrie The Guardian.

Compania a anunțat că permite, de asemenea, temporar, unele postări care cer moartea președintelui rus, Vladimir Putin, și a omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko, în țări precum Rusia, Ucraina și Polonia, potrivit e-mailurilor interne adresate moderatorilor săi de conținut.

„Ca urmare a invaziei ruse în Ucraina am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent, cum ar fi „moarte invadatorilor ruși”. Încă nu vom permite apeluri la violență împotriva civililor ruși”, a transmis Meta într-un comunicat.