Rusia acuză NATO că se foloseşte de CRIZA din UCRAINA pentru a-şi strânge rândurile

Ministerul de Externe al Rusiei a acuzat joi NATO că încearcă să se folosească de criza din Ucraina pentru a-şi "strânge rândurile" în faţa unei ameninţări externe imaginare şi de a-şi justifica astfel existenţa, potrivit unei declaraţii a diplomaţiei Moscovei postată joi pe site-ul său oficial.

RomaniaTV.net
10 apr. 2014, 09:41
Rusia acuză NATO că se foloseşte de CRIZA din UCRAINA pentru a-şi strânge rândurile

„Acuzaţiile constante ale secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, la adresa noastră ne conving că alianţa încearcă să folosească criza din Ucraina pentru a-şi ,,strânge rândurile,, în faţa unei ameninţări externe imaginare, justificând existenţa Alianţei în secolul 21”, menţionează MAE rus, relatează Agerpres.

Diplomaţia de la Moscova mai spune că secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice nu doar că se exprimă frecvent în ultima vreme cu privire la Rusia, dar „şi o face într-o manieră de confruntare, reproducând retorica războiului rece„.

Citeşte şi Rusia este ÎNGRIJORATĂ de SUSPENDAREA cooperării cu NATO

„Suntem convinşi că astfel de declaraţii nu contribuie la o dezamorsare a tensiunilor legate de Ucraina. Utilizarea activă a ,,standardelor duble,, reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii şi stabilităţii în regiune”,  mai spune Ministerul rus de Externe.