Rusia AMENINŢĂ: SANCŢIUNILE sunt INACCEPTABILE şi vor avea CONSECINŢE

Sancțiunile adoptate împotriva Rusiei de către Uniunea Europeană și Statele Unite "sunt inacceptabile" și "vor avea consecințe", i-a transmis marți ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, omologului său american, John Kerry, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
18 mart. 2014, 20:14
Rusia AMENINŢĂ: SANCŢIUNILE sunt INACCEPTABILE şi vor avea CONSECINŢE

„Sancțiunile introduse de Statele Unite și Uniunea Europeană sunt absolut inacceptabile și nu vor rămâne fără consecințe”, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, într-un comunicat al Ministerului său, făcând referire la o convorbire telefonică dintre cei doi demnitari desfășurată la inițiativa secretarului de stat american.

Serghei Lavrov şi John Kerry au discutat telefonic la câteva ore după ce președintele rus Vladimir Putin a semnat acordul de alipire a peninsulei Crimeea la Rusia.

Secretarul de stat american a declarat, marți, la Washington, cu prilejul unei întâlniri cu studenții, că o eventuală incursiune militară a Rusiei în estul Ucrainei ar reprezenta un act „scandalos” în lumea de azi, făcând referire la relația dintre actuala criză în relațiile ruso-americane și perioada dinaintea începerii celui de-al Doilea Război Mondial.