Rusia anunţă închiderea redacţiei televiziunii canadiene CBC din Moscova

Ministerul de Externe din Rusia a anunţat miercuri închiderea redacţiei din Moscova a radioteleviziunii canadiene CBC şi retragerea vizelor şi acreditărilor pentru jurnaliştii respectivi.

18 mai 2022, 21:36
Rusia anunţă închiderea redacţiei televiziunii canadiene CBC din Moscova

Rusia a luat această decizie ca măsură de retorsiune faţă de acţiunile Canadei, care a interzis difuzarea televiziunii ruse de stat Russia Today, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

„Cu regret continuăm să observăm atacuri făţişe asupra presei ruse din ţările aşa-numitului Occident care se consideră civilizate”, a declarat presei purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zaharova.

„S-a luat decizia de a aplica măsuri de retorsiune – subliniez, de retorsiune – în legătură cu acţiunile Canadei: închiderea redacţiei din Moscova a Canadian Broadcasting Corporation, inclusiv anularea acreditărilor şi vizelor jurnaliştilor acesteia”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Un fost director de „servicii” din Israel sfătuieşte Rusia să ducă Marea Britanie „în Evul Mediu în 10 minute” şi explică şi cum

Zaharova a acuzat Canada că urmează o cale ”rusofobă”, inclusiv prin cenzurarea mass-mediei, scrie News.ro.

Canada a interzis furnizorilor de servicii de televiziune să distribuie canalele de stat ruse RT şi RT France încă din luna martie în urma invaziei Moscovei în Ucraina, potrivit BBC.

Marea Britanie a revocat anterior licenţa RT de a-şi difuza programele, după ce canalul dispăruse deja de pe ecranele din Marea Britanie, în urma unei interdicţii impuse de Uniunea Europeană, care viza companiile prin satelit care furnizează servicii către Marea Britanie.

Citeşte şi: Alertă nucleară, incendiu violent la Cernobîl, ard 45 de hectare VIDEO