Rusia: Fostul consilier diplomatic al Kremlinului, Serghei Prihodko, numit vicepremier

Fostul consilier diplomatic al Kremlinului, Serghei Prihodko, a fost numit miercuri vicepremier în locul lui Vladislav Surkov, constrâns să demisioneze la începutul acestei luni, a anunţat preşedinţia rusă, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
22 mai 2013, 20:45
Rusia: Fostul consilier diplomatic al Kremlinului, Serghei Prihodko, numit vicepremier

Prihodko, un diplomat de carieră în vârstă de 56 de ani care a lucrat vreme îndelungată la ambasada sovietică şi apoi rusă la Praga, a îndeplinit funcţia de consilier diplomatic la Kremlin între 1999 şi mai 2012, când a fost numit prim-adjunct al şefului aparatului guvernamental.

Acest post era, de asemenea, ocupat de Vladislav Surkov.

Serghei Prihodko preia funcţiile celui din urmă, de vicepremier şi şef al administraţiei, după cum se menţionează într-un comunicat al Kremlinului.

Prihodko va continua să activeze în domeniul relaţiilor internaţionale, a făcut cunoscut Natalia Timakova, purtătoarea de cuvânt a premierului Dmitri Medvedev, citată de agenţia Ria Novosti.

În vârstă de 48 de ani, Vladislav Surkov, considerat unul dintre principalii strategi ai puterii ruse în ultimul deceniu, autor al controversatului concept ‘democraţie dirijată’, a demisionat la începutul lunii mai după un conflict deschis cu Comitetul rus de anchetă, organism activ în procesele împotriva opozanţilor.

Analiştii politici au emis ipoteza unei lupte între clanuri în cadrul puterii.