Rusia pregătește un asalt nimicitor în Ucraina. Avertismentul lui Serghei Lavrov

„Operațiunea specială" a Rusiei din Ucraina este pregătită să treacă la următorul nivel, după primele 55 de zile de război. Ministrul de Externe de la Moscova a lansat un nou avertisment. 

19 apr. 2022, 15:03
Rusia pregătește un asalt nimicitor în Ucraina. Avertismentul lui Serghei Lavrov

Rusia are planul pus la punct: „Operațiunea continuă, iar o altă fază a acestei operațiuni începe acum”, a declarat Serghei Lavrov pentru o televiziune din India, potrivit The Washington Post.

Reacția înaltului diplomat rus a venit după ce Ucraina a transmis la începutul acestei săptămâni semnale alarmante cu privire la ofensiva Rusiei din Donbas, regiunile separatiste Donețk și Lugansk. Cele două zone se consideră independente, iar Vladimir Putin a primit cu deschidere această mișcare geopolitică. În Donețk și Lugansk, separatiștii ruși se luptă de opt ani cu armata ucraineană și în special cu Batalionul Azov, cunoscut pentru cruzimea și alinierea la ideologia neonazistă a membrilor săi.

Nu mai există cale de întoarcere pentru regimul de la Kremlin. Ministrul de Externe din Rusia a transmis că ofensiva Rusiei urmărește „eliberarea deplină a republicilor Donețk și Lugansk”.

Atacurile cu rachete și bombe ale ocupanților asupra infrastructurii industriale și civile continuă. Trupele ruse au ocupat Donbasul de câteva săptămâni, însă acum sunt gata să manifesta control total. Semne ale începutului unei operațiuni ofensive din Rusia sunt înregistrate sunt raportate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, în social media.

„Au fost înregistrate semne ale începerii unei operațiuni ofensive în Zona Operațională de Est. În zonele operaționale Slobozhansky și Donețk, agresorul a intensificat operațiunile ofensive și de asalt în anumite direcții. Nu au existat modificări semnificative în activitățile trupelor inamice în direcțiile Volynsky, Polessky și Seversky”, se arată în raportul ucrainenilor.

 

Continuă lupta pentru Donbas. Om-cheie al armatei ruse, ucis de ucraineni

De partea cealaltă, ucrainenii au raportat lichidarea colonelului Ivan Grișin, comandat al Brigăzii 49 de rachete.

„În estul şi sudul ţării noastre, ocupanţii încearcă să atace într-un mod mai dur decât înainte. Ei pun presiune, căutând un punct slab în apărarea statului nostru ca să meargă acolo cu principalele forţe…

 Aparent, generali ruşi, obişnuiţi să neglijeze orice pierderi, au ucis deja atât de mulţi soldaţi ruşi încât chiar şi ei vor trebui să fie mai atenţi, pentru că nu va mai rămâne niciunul ca să atace.

Totuşi, ei nu ar trebui să spere că asta îi va ajuta. Este doar o chestiune de timp ca întregul nostru teritoriu să fie eliberat. Se poate spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregăteau de mult timp. O foarte mare parte a întregii armate a Rusiei se concentrează acum pe această ofensivă”, a declarat Volodimir Zelenski.