Drama războiului i-a ajuns acum și pe ruși! Disperați de atacurile Ucrainei, zeci de mii de ruși fug din Crimeea! Ambuteiaje de peste 100 de kilometri ca să fugă din zona bazelor militare

După atacul de marți al forțelor ucrainene asupra unei baze militare rusești din Crimeea, mai mulţi localnici ruşi au fugit din peninsulă. Pe drumurile de ieșire din Crimeea au început să se formeze blocaje. Imagini cu coloanele de maşini au apărut pe reţelele de socializare.

11 aug. 2022, 12:02

Exploziile de la baza rusă din Novofedorovka i-au speriat pe ruşii din Crimeea. Presa locală citată de timpul.md scrie că în apropierea locului atacului drumurile de ieșire de pe coasta Crimeei s-au aglomerat.

Ruşii speriaţi de atacurile forţelor ucrainene asupra bazei militare a Rusiei s-au urcat în maşini şi s-au înghesuit să plece.

Pe drumurile de ieşire din zonă s-au creat ambuteiaje.

Citeşte şi: Au apărut primele victime după explozia de la o bază aeriană rusească din Crimeea. Autorităţile proruse asigură că „turiştii nu sunt în pericol”

Pe reţelele de socializare au fost postate mai multe filmuleţe cu ambuteiajele formate. Într-o înregistrare poate fi văzută o rusoaice care plângea după ce mașina cu care încerca să fugă s-a blocat într-un ambuteiaj la părăsirea peninsulei.

Citeşte şi: Cozi kilometrice la mâncare în sudul Ucrainei. Odesa se confruntă cu un nou val de refugiați

Crimeea este ocupată de ruși din 2014. De atunci, până la 1 milion de oameni s-au mutat în peninsulă, înlocuind populația locală. Acesta a părăsit parțial Crimeea și a fost parțial asuprită de autoritățile de ocupație.

Potrivit Canalului 24 ucrainean, pe drumurile de ieșire din Crimeea au fost văzute și mașini marcate cu litera „Z”. Este un simbol de pe vehiculele militare rusești, aplicat chiar înainte de izbucnirea războiului și la începutul invaziei.

Cel puţin zece explozii au avut loc zilele trecute la o bază militară rusă din Crimeea. Rusia a confirmat că au avut loc explozii, dar a negat că ar fi rezultatul atacului. Nici partea ucraineană nu a recunoscut că a efectuat bombardamentul, mai scrie timpul.md. În rețelele de socializare au apărut înregistrări care arată amploarea distrugerii din peninsula.