Ruşii se dau singuri de gol. Un turist aflat în Crimeea le-a oferit întâmplător ucrainenilor locaţia unei baterii antia-aeriene FOTO

Un turist rus aflat în vacanță în Crimeea a făcut poze lângă sistemul de apărare anti-aeriană, apoi a încărcat imaginile pe rețelele de socializare, inclusiv date de geolocalizare.

23 aug. 2022, 11:19
Ruşii se dau singuri de gol. Un turist aflat în Crimeea le-a oferit întâmplător ucrainenilor locaţia unei baterii antia-aeriene FOTO

În urmă cu doar o săptămână, Ucraina le-a spus ruşilor să plece acasă, dar acum îi mulțumesc unui turist rus din Crimeea, după ce i-a ajutat involuntar să descopere locația apărării anti-aeriene.

Poate că suntem prea duri cu turiștii ruși – acest om ne-a fost cu adevărat de ajutor”, a scris Ministerul Apărării de la Kiev, într-o postare ironică pe Twitter. Fotografia a fost încărcată în weekend pe site-ul de socializare VKontakte – echivalentul rusesc al Facebook – împreună cu datele de geolocalizare. Acest lucru le-a permis cercetătorilor să găsească bateria antiaeriană – care ar trebui să fie cea mai sofisticată din Rusia – într-o salină din apropierea orașului Yevpatoria.

Locaţia se potrivește cu alte imagini de la depărtare ale aceleiași baterii, făcute la sfârșitul lunii iulie și încărcate pe rețelele de socializare din Rusia. Soarta bateriei antiaeriene este momentan necunoscută, scrie Daily Mail.

Citeşte şi SUA avertizează că Rusia duce războiul într-o nouă fază. „Va ataca instalaţiile guvernamentale ale Ucrainei”

Dezvăluirea vine după o serie de explozii care au avut loc în Crimeea şi care au vizat baze aeriene rusești și depozite de muniție. Oleksii Reznikov, ministrul apărării din Ucraina, a declarat în weekend că o „forță de rezistență” locală, care lucrează în tandem cu forțele speciale ucrainene, a fost responsabilă de explozii. Una dintre explozii aproape a distrus aerodromul Saki, care era folosit de brațul aeropurtat al flotei ruse de la Marea Neagră.

Citeşte şi Forţele ucrainene au distrus baza grupării Wagner, în urma unui atac cu lansatoare HIMARS