Ryanair se aşteaptă să reia cel mult 50% din zborurile programate

Publicat: Luni, 18 Mai 2020 19:22 // Actualizat: Luni, 18 Mai 2020 19:22 // Sursa: romaniatv.net

Compania care a avut un profit de 1 miliard de euro în 2019 şi lasă fără loc de muncă mii de oameni, iar altora le taie din salarii.

Compania aeriană Ryanair negociază cu angajaţii reduceri de salarii, concedii neplătite şi chiar 3.000 de concedieri, întrucât criza actuală a redus numărul de pasageri cu peste 5 milioane, potrivit CNBC.

Cu toate acestea, Michael O'Leary, CEO-ul Ryanair, a spus că este optimist cu privire la călătoriile în Europa în această vară, aşteptându-se la „reduceri masive" la preţurile zborurilor.

În rezultatele pentru ultimul an fiscal complet, finalizat în martie, compania irlandeză a obţinut venituri de 8,49 miliarde euro, în creştere cu 10% faţă de anul anterior. În acelaşti timp, profitul a crescut cu 13%, până la 1 miliard euro.

Ryanair concediază 3.000 de angajaţi: Minimul de care avem nevoie pentru a supravieţui în următoarele 12 luni 

Însă în contextul crizei actuale, Ryanair se aşteaptă la un an „dificil".

Majoritatea aeronavelor au fost ţinute la sol încă de la mijlocul lunii martie, iar compania se aşteaptă să reia cel mult 50% din zborurile programate în al doilea trimestru – cuprins între iulie şi septembrie în cazul Ryanair.

CEO-ul Ryanair a spus că oamenii din „nordul Europei, Irlanda, Marea Britanie vor merge în Spania şi Portugalia pentru vacanţe de familie, vor merge în continuare la plajă. Sunt puţine incidente de Covid în acele zone".

„Noi credem că familiile vor merge în concedii la mare când va începe vacanţa de vară pentru copii, însă în cel mai bun caz vom relua circa 50% din cursele normale", a spus Michael O'Leary.

Ryanair, care a spus că nu va cere ajutor de stat, consideră că peisajul competitivităţii ar putea fi perturbat, ca rezultat al ajutoarelor de stat pe care le primesc alte companii aeriene de la guvernele europene.

În Franţa, guvernul pompează 7 miliarde de euro în AirFrance – care va mai primi ajutor şi din partea guvernului olandez.

Guvernul italian susţine Alitalia cu 3 miliarde euro, iar în Germania decidenţii pregătesc un pachet de salvare pentru Lufthansa.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
curse aeriene Ryanair
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H