S-a aflat! Câţi bani a câştigat Andreea Bălan de la YouTube după ce s-a filmat în spital

Andreea Bălan şi-a mediatizat cea de-a doua naştere pe toate reţelele sociale, inclusiv pe Youtube, arătând imagini de pe patul de spital, filmându-și copiii sau soțul.

RomaniaTV.net
13 apr. 2019, 08:10
S-a aflat! Câţi bani a câştigat Andreea Bălan de la YouTube după ce s-a filmat în spital

Site-ul socialblade.com oferă rapoarte complexe, updatate zilnic, legate de conturile de Youtube sau social media. Conform datelor de pe acest site, contul de Youtube al Andreei Bălan a explodat pur și simplu în ultimele luni ajungând de la 256.000 de vizualizări și o rată de 874 de abonați lunari în martie 2018 până la 2,79 milioane vizualizări și 15.500 abonați (lunar) în martie 2019. În acest moment, Andreea Bălan are 3,15 milioane vizualizări (pentru ultimele 30 de zile) și un total de 231.000 subscriberi.

În ceea ce privește venitul încasat, Andreea are un câștig situat între 789 și 12,6 mii dolari în ultimele 30 de zile. De unde vine marja atât de mare? Din faptul că YouTube plătește utilizatorii nu doar în funcție de abonați și vizitatori, ci și de țară pe baza unui indice cumit CPM (cost per mille – costul de publicitate pentru o mie de vizualizări). Cum banii vin din publicitatea plasată în cadrul producțiilor video postate, țări precum SUA, Norvegia sau Germania vor avea un CPM mult mai bun decât România sau Moldova. Astfel, un vlogger din România poate câștiga de până la 10 ori mai puțin decât unul din SUA, pentru același număr de vizualizări și abonați. Există însă și alți parametri de calcul care țin de media de vârstă al celor care vizionează, sexul acestora, subiectul clipului, limba în care se cântă/vorbește și chiar calitatea imaginilor filmate.

În cazul de față, o estimare a câștigurilor Andreei în funcție de CPM-ul României ar ajunge pe la 1.000 – 1.500 dolari. Doar că interpreta-vloggeriță a făcut un mic artificiu: și-a înregistrat contul de Youtube în Statele Unite, și nu în România. Asta face ca suma să crească exponențial. Cel mai probabil, aceasta ajunge la 6.000 – 8.000 dolari în ultimele 30 de zile. Ceea ce face ca „afacerea” YouTube să devină profitabilă pentru Andreea Bălan.