S-a amânat şedinţa Comisiei juridice cu privire la cazul senatorului Isăilă

Şedinţa Comisiei juridice din Senat, în care trebuia să se finalizeze studierea dosarului senatorului PSD Marius Ovidiu Isăilă, a fost amânată, a anunţat marţi preşedintele Comisiei, Cătălin Boboc. Isăilă este cercetat pentru trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

RomaniaTV.net
29 apr. 2014, 12:29
S-a amânat şedinţa Comisiei juridice cu privire la cazul senatorului Isăilă

‘Din păcate, decizia nu este foarte fericită. Este decizie de amânare, într-un fel, motivată de către colegii mei care au propus aceasta şi au votat în final. Motivată pentru faptul că domnul senator nu a ajuns. Poate fi considerată o motivaţie întemeiată, dar totuşi, când ştii că ai o astfel de problemă şi pentru că noi am permis şi am solicitat prezenţa colegului nostru, era cel mai normal şi de interes pentru dumnealui, cred, să vină pentru că nu cred că ajută pe nimeni să lungim subiectul atâtea săptămâni. Îmi pare rău că nu am reuşit să finalizăm’, a spus Boboc la finalul şedinţei.

Acesta a precizat că nu era obligatoriu ca senatorul Isăilă să se prezinte la Comisie.

‘Nu era obligatoriu să vină. Propunerea de amânare a trecut cu 5 voturi pentru şi trei împotrivă, ca atare, cu părere de rău, trebuie să vă spun că nu prea am soluţii în momentul acesta. Propunerea de termen (pentru următoarea şedinţă a Comisiei – n.r.) a fost pentru 28 (mai – n.r.). Sunt surprins de modul în care au decurs discuţiile’, a arătat preşedintele Comisiei juridice.

În 10 aprilie, şeful DNA a transmis Senatului cererea pentru încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isăilă, cercetat pentru trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în perioada 2012-2014, inculpatul Isăilă, şef serviciu în Ministerul Finanţelor şi începând cu decembrie 2012 senator, prin folosirea influenţei pe care o avea sau pe care a lăsat să se înţeleagă că o are pe lângă funcţionari publici, pe care i-ar putea determina să nu îşi îndeplinească în mod corect atribuţiile de serviciu, a obţinut importante sume de bani.