S-a găsit DOVADA: PLANUL Moscovei de a ANEXA Crimeea şi Donbasul DEODATĂ

Dmitri Muratov, editorul şef de la Novaya Gazeta, a oferit recent un interviu în care a povestit cum ziarul pe care îl conduce a primit un document senzaţional, potrivit căruia Kremlinul plănuia anexarea Crimeei şi a Donbassului în acelaşi timp, chiar înainte de "plecarea" lui Viktor Ianukovici de la putere.

26 feb. 2015, 13:24
S-a găsit DOVADA: PLANUL Moscovei de a ANEXA Crimeea şi Donbasul DEODATĂ

Dmitri Muratov a povestit că acest memorandum a fost redactat de un grup apropiat Kremlinului, care îl include pe Konstantin Malofeiev – un om de afaceri extrem de bogat, care promovează cauzele ortodoxe ale Rusiei şi care se luptă să creeze enclave ruseşti în ţările vecine Rusiei, pentru a apăra drepturile etnicilor ruşi şi a vorbitorilor de limbă rusă din afara ţării-mamă. Pe termen lung, această mişcare are ca scop anexarea unor părţi din Republica Moldova, Ucraina sau Belarus, potrivit publika.md.

Muratov spune că documentul a fost adus la Kremlin de o persoană care are legături strânse cu oficialii administraţiei prezidenţiale, şi, explică el, dovada adoptării sale este oglindită de evenimentele care se desfăşoară.

Memorandumul dezvăluie un plan prin care se vrea anexarea prin forţă a Crimeei, iar apoi anexarea regiunilor din estul Ucrainei la Rusia printr-o mişcare de forţe care va fi ofensivă Europei. Planul vorbeşte şi despre „atacuri şi furtuni” de gloanţe – exact ce s-a întâmplat de când rebelii pro-ruşi au pus mâna pe acele teritorii, scrie publika.md. Aşadar, ceea ce vrea Putin să se întâmple asta se întâmplă, indiferent de sancţiunile pe care le aplică Europa, indiferent de armistiţiile semnate. Trebuie să ne aşteptăm la escaladarea conflictului, mai scriu jurnaliştii.