S-a închis robinetul: Nicușor Dan a explicat când revine apa caldă în București

Problemele cu lipsa apei calde continuă în Capitală. Furnizarea acesteia a fost sistată încă de la 1 august, de Termoenergetica, pentru efectuarea unor lucrări majore pe una dintre conducte. 

09 aug. 2023, 09:01
S-a închis robinetul: Nicușor Dan a explicat când revine apa caldă în București

Continuă lucrările pe Magistrala 3 Sud. Nicușor Dan susține că-și onorează promisiunile față de cetățeni, înlocuirea țevilor sparte, care au fost ignorate în mandatul Gabrielei Firea.

Unele lucrări se prelungesc. Este cazul celor din Sectorul 3, care ar fi trebuit să fie gata de o săptămână.

„Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în strada Releului, pe magistrală, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări.

A fost obligatoriu, pentru a nu fi în situația din iarnă 2020, de a avea două sectoare fără apă – 2 și 3 – s-a luat decizia ca această lucrare pentru acest cămin să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud.

Termenul de finalizare pentru această lucrare era anunțat pentru 11 august.

Din informațiile pe care le am, o să mai fie prelungit cu câteva zile. Când lucrarea se va finaliza, o să putem folosi CET Progresul pentru sectoarele 2, 3″, a declarat primarul Capitalei, Nicuşor Dan, într-o conferința de presă.

Situație gravă la nivelul Bucureștiului. Explicația lui Nicușor Dan

În peste 6.000 de blocuri din Capitală nu este apă caldă. Potrivit edilului de la PMB mai durează câteva zile până când o parte dintre avarii vor fi remediate.

70% din blocurile din Capitală nu au în aceste zile apă caldă, iar motivul îl reprezintă avariile repetate la reţeaua de termoficare.

Potrivit aplicaţiei Termoenergetica, doar 30% din sistemul de termoficare din Capitală funcţionează la parametri normali.

„Avariile sunt relativ normale. Până acum, acestea au fost gestionate.

În momentul în care au apărut, în trecut echipele Termoenergetica interveneau imediat, astăzi vedem o anumită lentoare care caracterizează noul Bucureşti”, a declarat Marius Pavel, consilier general.