S-a stabilit valoarea bursei sociale pentru anul şcolar 2023-2024. Cât primeşte fiecare elev eligibil şi cum se poate obţine

S-a stabilit valoarea bursei sociale pentru anul şcolar 2023-2024. Cât primeşte fiecare elev eligibil şi cum se poate obţine

Cuprinsul articolului
03 mai 2023, 10:13

Bursa socială are valoarea de 300 de lei pe lună. Aceasta poate fi majorată doar în cazuri excepţionale. Valoarea este valabilă pentru anul şcolar 2023-2024.

Bursa socială se adresează elevilor din medii dezavantajate socio-economic,  elevilor care au situaţii medicale speciale, ori care provin din grupuri vulnerabile.

Elevilor care beneficiază de aceste burse, li se asigură „păstrarea confidenţialităţii asupra identităţii, datelor personale şi informaţiilor referitoare la situaţia de dificultate în care se află”.

Citeşte şi Cum poți ieși mai repede la pensie. Veste îmbucurătoare pentru milioane de români

Actele necesare pentru onţinerea bursei solciale sunt următoarele:

cerere tip, copii ale actelor de identitate pentru fiecare membru al familiei în parte,  adeverinţe care să ateste venitul net lunar pentru fiecare membru de familie de pe ultimele 12 luni de dinaintea începerii anului şcolar, dar şi, acolo unde este cazul,  talon de şomaj, talon de pensie alimentară, sau copie de pe sentinţa de divorţ.

Citeşte şi Marcel Boloş anunţă că reducerile de la pensiile speciale nu sunt suficiente pentru a reechilibra sistemul

Bursa socială are cea mai mică valoare dintre bursele acordate de stat. Bursa de merit este de cel puţin 450 de lei pe lună, iar bursa de excelenţă olimpică sau internaţională poate depăşi 1.000 de lei pe lună.