S-au desemnat premianţii anului în fotbalul românesc. Vezi cine a fost desemnat cel mai bun jucător

În cadrul Galei Fotbalului Românesc au fost desemnate superlativele anului 2013. Au fost decernate, între altele, titlurile de antrenorul anului, cel mai bun jucător străin sau cel mai bun arbitru.

04 dec. 2013, 06:44
S-au desemnat premianţii anului în fotbalul românesc. Vezi cine a fost desemnat cel mai bun jucător

Mijlocaşul Alexandru Bourceanu, căpitanul echipei Steaua Bucureşti, a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 2013, marţi seara, în cadrul Galei Fotbalului Românesc, organizată de Clubul Sportiv al Jurnaliştilor (CSJ) şi Asociaţia Fotbaliştilor Români (AFR), în timp ce Laurenţiu Reghecampf, care a condus Steaua spre titlul de campioană, a fost desemnat cel mai bun antrenor.

Titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Ciprian Tătăruşanu (Steaua), cel mai bun fundaş a fost declarat colegul său Florin Gardoş, premiul pentru cel mai bun mijlocaş i-a fost acordat lui Ovidiu Hoban (Petrolul Ploieşti), în timp ce Szabolcs Szekely (ACS Poli Timişoara) a fost recompensat cu titlul de cel mai bun atacant.

Brazilianul Eric de Oliveira (Pandurii Tg. Jiu) şi-a adjudecat titlul de cel mai bun jucător străin din Liga I.

Tânărul de 18 ani Dorin Rotariu (Dinamo) a fost desemnat revelaţia anului.

Istvan Kovacs (Carei) a fost ales arbitrul anului 2013 în România.

Dacă Marian Condescu (Pandurii) a primit premiul pentru cel mai bun preşedinte de club al anului, titlul de investitorul anului i-a revenit lui Ionuţ Negoiţă (Dinamo).

Premiul de cel mai bun impresar a fost acordat Anamariei Prodan Reghecampf.

Cea mai bună emisiune sportivă a fost desemnată ”Digi Sport Special”, realizată de Vali Moraru, în timp ce Gabi Safta (Radio GSP) a fost premiat cu titlul de cel mai bun ziarist/comentator/analist.

Premii de excelenţă pentru întreaga carieră au primit atacantul Ionel Dănciulescu (Dinamo), care va atârna în iarnă ghetele în cui, şi Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, care s-a aflat timp de 16 ani în fruntea forului naţional.