S.P.L. Sorensen, chimistul care a inventat pH-ul, este omagiat cu un joculeţ interactiv de Google

Publicat: Marţi, 29 Mai 2018 06:13 // Actualizat: Marţi, 29 Mai 2018 06:13 // Sursa: romaniatv.net

Google îl celebrează pe Soren Peder Lauritz Sorensen, un chimist danez, printr-un doodle special. Sorensen este celebru pentru că a inventat noțiunea de pH. În cinstea lui S.P.L. Sørensen, google a realizat un logo interactiv.

 
 
 

SPL Sorensen, google Doodle 29 mai în cinstea lui S.P.L. Sørensen. Google are marți, 29 mai, un Doodle special prin care este sărbătorit SPL Sorensen.

Google Doodle 29 mai SPL Sorensen. Google ne propune printr-un Doodle un joc care ne testează cunoștințele învățate la școală vizavi de pH-ul alimentelor care măsoară aciditatea sau alcalinitatea substanţelor. Alimentele cu pH 7 sunt neutre, cele cu pH sub 7 sunt acide, iar cele cu pH peste 7 sunt alcaline. pH-ul se măsoară pe o scală de la 0 la 14.

SPL Sorensen, google Doodle 29 mai  în cinstea lui S.P.L. Sørensen. Dar înainte de a vă apuca de jocul propus de Google, haideți să aflăm împreună cine a fost SPL Sorensen. 

SPL Sorensen, google Doodle 29 mai  în cinstea lui S.P.L. Sørensen.  SPL Sorensen a fost un biochimist danez creditat cu fondarea sistemului de măsurare a pH-ului, care este o scală pentru măsurarea acidității și alcalinității.

SPL Sorensen, google Doodle 29 mai. Născut la 9 ianuarie 1868 la Havrebjerg din Danemarca, Soren Peder Lauritz Sorensen a lucrat la Laboratorul Carlsberg din Copenhaga între 1901 și 1938. Conceptul de valori ale pH-ului a fost introdus în 1909 ca o modalitate convenabilă de a exprima aciditatea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
google 29 mai Google Doodle in cinstea lui S.P.L. Sørensen S.P.L. Sørensen
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H