Săftoiu: Fuziunea PDL-PNL va fi DIFICIL de realizat din punct de vedere juridic, până la prezidenţiale

Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PDL, a declarat, marţi, că fuziunea PNL-PDL va fi "destul de dificil" de realizat din punct de vedere jurific până la alegerile prezidenţiale şi, dacă nu se va reuşi, "probabil varianta va fi o alianţă electorală".

RomaniaTV.net
03 iun. 2014, 08:08
Săftoiu: Fuziunea PDL-PNL va fi DIFICIL de realizat din punct de vedere juridic, până la prezidenţiale

Adriana Săftoiu a spus, la RFI, că „toată lumea îşi doreşte această fuziune, dar trebuie să recunoaştem că cel puţin din punct de vedere juridic va fi destul de dificil ca până la alegerile prezidenţiale să putem să facem fuziunea„.

„În cazul în care nu se va reuşi, probabil varianta va fi o alianţă electorală. Pur şi simplu e vorba de traseul juridic, pentru că va veni vara cu vacanţa judecătorilor, sunt prea puţine luni la dispoziţie până la alegerile prezidenţiale, ca să poţi să înregistrezi această fuziune. În cazul în care chiar se va întâmpla, ar fi foarte bine, dar din ceea ce am văzut eu până acum, durează. Avem prea puţin timp la dispoziţie pentru asta”, a precizat Adriana Săftoiu.

Democrat-liberalii reuniţi în şedinţa Colegiului Director au decis luni că doresc să facă fuziunea cu PNL „cât mai repede cu putinţă”, a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga. El a afirmat că foarte bine ar fi ca acest lucru să se realizeze până la începerea campaniei pentru prezidenţiale.

FUZIUNEA PNL-PDL. Liderii celor două partide, o nouă rundă de negocieri. Antonescu a lipsit